România îşi reafirmă poziţia de nerecunoaştere a anexării ilegale a Crimeei

Şeful diplomaţiei române, Teodor Meleşcanu, a semnat, alături de şapte omologi ai săi din ţări ale UE, editorialul comun intitulat "Au trecut patru ani, dar nu uităm de Crimeea ocupată ilegal".

Adăugat: 18 Martie 2018
Ultima actualizare:18 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Teodor Meleșcanu, ministrul afacerilor externe
trimite pe mail

"România reafirmă sprijinul său pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, precum şi poziţia sa de nerecunoaştere a anexării ei ilegale", se precizează într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe de la Bucureşti, emis la împlinirea a patru ani de la anexarea ilegală a Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol de către Federaţia Rusă.

Şeful diplomaţiei române, Teodor Meleşcanu, a semnat, alături de şapte omologi ai săi din ţări ale UE, editorialul comun intitulat "Au trecut patru ani, dar nu uităm de Crimeea ocupată ilegal", publicat în EUobserver.

Uniunea Europeană nu recunoaşte anexarea Crimeei

Data alegerilor din Federaţia Rusă coincide cu cea a anexării teritoriului ucrainean al Crimeei, care a avut loc în urmă cu 4 ani, după ce preşedintele pro-rus de la Kiev, Viktor Ianukovici, a fost îndepărtat de la putere în urma unei revoluţii.

Cu acest prilej, şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a reiterat faptul că Uniunea Europeană nu recunoaşte anexarea şi continuă să condamne această încălcare a dreptului internaţional, care rămâne o provocare la adresa securităţii internaţionale.

Federica Mogherini a condamnat, totodată, continuele încălcări ale drepturilor omului din Crimeea, precum şi încălcările drepturilor etnicilor tătari din peninsulă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza