România "își propune să păstreze portofoliul agriculturii, prin Dacian Cioloș"

Președintele României, Traian Băsescu a anunțat că obiectivul țării noastre este menţinerea portofoliului agriculturii, unul din cele mai prestigioase şi mai mari portofolii din Comisia Europeană.

Adăugat: 27 Iunie 2014
Ultima actualizare:27 Iunie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Traian Băsescu, președintele României
trimite pe mail

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Bruxelles, în marja Consiliului European de Vară, că ţara noastră îşi propune să păstreze portofoliul la agricultură, prin comisarul Dacian Cioloş.

Şeful statului român a salutat semnarea de către Republica Moldova a acordului de asociere la Uniunea Europeană.

Traian Băsescu a spus că guvernul învestit la Chişinău a fost pragmatic şi şi-a propus două obiective:  să obţină dreptul la liberă circulaţie pentru cetăţenii săi şi să semneze acest acord.

"Cred că a fost una din cele mai inteligente abordări dintre toate statele din Partenriatul Estic. În momentul de faţă, Republica Moldova şi-a atins ambele obiective: are, din luna mai, liberă circulaţie, şi astăzi a semnat acordul de asociere şi acordul de liber schimb".

La Bruxelles, au semnat acorduri de asociere la forul comunitar şi Ucraina şi Georgia.

Junker, desemnat președinte al Comisiei Europene

Luxemburghezul Jean-Claude Juncker a fost desemnat de Consiliul European pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, acesta urmând a fi validat de plenul Parlamentului European la jumătatea lunii iulie.

"Este dreptul preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, să-şi aleagă comisari, dar, la rândul lor, începând cu faptul că însuşi Juncker trebuie să treacă printr-un vot al Parlamentului, fiecare comisar trebuie să primească votul parlamentului. Obiectivul nostru, aşa cum am convenit cu prim-ministrul Victor Ponta, este să ne menţinem portofoliul agriculturii, prin Dacian Cioloş, unul din cele mai prestigioase şi mai mari portofolii din Comisia Europeană. Nu ştiu dacă vom reuşi, dar avem obligaţia să facem tot ce se poate, să nu mai avem un portofoliu de genul multilingvism, care probabil că a fost foarte important la vremea lui", a afirmat preşedintele Băsescu.

Potrivit şefului statului român, una este să deţii un portofoliu important care gestionează 40% din fondurile UE şi alta este să ai un portofoliu ca cel de multilingvism.

 Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
27 Iunie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza