România "îşi îndeplineşte toate angajamentele de securitate nucleară"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România se va afla în prima linie a eforturilor de definire a unui cadru internaţional pentru abordarea problemei terorismului nuclear.

Adăugat: 30 Martie 2016
Ultima actualizare:30 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

În faţa ameninţărilor teroriste, care pot îmbrăca diferite forme, este nevoie de solidaritate, responsabilitate şi acţiune comună,  a declarat preşedintele Klaus Iohannis, înainte de plecarea la Washington, unde va participa la summit-ul securităţii nucleare care începe astăzi.

Şeful statului a mai spus că România îşi îndeplineşte în prezent toate angajamentele de securitate nucleară.

"România se va afla în prima linie a eforturilor de definire a unui cadru internaţional pentru abordarea problemei terorismului nuclear şi întărirea cadrului de acţiune în domeniul securităţii nucleare. România va continua să aplice în programul său nuclear cel mai ridicate standarde din domeniul securităţii nucleare şi va sprijini îmbunătăţirea cooperării internaţionale în domeniu", a spus preşedintele.

Potrivit redactorului RRA, Carmen Gavrilă, la summitul din Statele Unite, lideri din peste 50 de ţări vor discuta despre gestionarea celor aproape 2000 de tone de substanţe radioactive aflate în lume, care riscă să ajungă în mâinile teroriştilor.

O absenţă notabilă va fi cea a preşedintelui rus Vladimir Putin.

În timpul vizitei în Statele Unite, şeful statului român va merge la Memorialul Holocaustului şi va discuta cu reprezentanţii comunităţii româneşti de peste Ocean.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
30 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza