România înștiințează Comisia Europeană că va bloca exportul de vaccinuri

România intenționează să blocheze exportul de vaccinuri, din cauza epidemiei de rujeolă.

Adăugat: 28 Aprilie 2017
Ultima actualizare:28 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România va înştiinţa Comisia Europeană că va bloca exportul de vaccinuri, în contextul epidemiei de rujeolă, care afectează peste 4 mii de persoane.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a precizat că se aşteaptă livrarea primului lot de vaccin împotriva rujeolei pentru cele 10 judeţe în care acesta lipseşte.

El a spus că autorităţile intenţionează să ceară blocarea exporturilor şi pentru alte medicamente.

"Pentru absolut toate medicamentele care sunt prevăzute în programele naţionale de sănătate, pentru medicaentele prevăzute în programele de oncologie, pentru medicamentele pentru copiii cu leucemie, deci pentru toate medicamentele care dispar de pe piaţă şi pentru care am semnale că nu se găsesc în farmacii sau că nu pot fi aprovizionate la timp. Doresc ca pacienţii români să nu fie defavorizaţi comparativ cu alte ţări în care aceste medicamente au preţuri mai mari", a spus Florian Bodog.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că îl susţine pe ministrul sănătăţii pentru a rezolva problema lipsei vaccinurilor. El a spus că România va avea un plan multianual de achiziţii şi o structură de management integrat, astfel încât imunizarea să devină o prioritate naţională.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza