România instalează corturi la graniță, într-un exercițiu preventiv

Primele corturi pentru refugiaţi au fost amplasate aproape de graniţa cu Serbia, într-un exerciţiu de testare a capacităţii de intervenţie.

Adăugat: 20 Septembrie 2015
Ultima actualizare:20 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: captură video
trimite pe mail

Autorităţile au instalat mai multe corturi în judeţul Timiş la un kilometru de graniţa cu Serbia.

Construcţia acestei tabere este parte a unui exerciţiu de testare a capacităţii de intervenţie în eventualitatea sosirii refugiaţilor care nu mai pot merge direct în Ungaria din cauza gardului metalic construit de Budapesta.

Primarul localităţii Lunga, unde au fost instalate corturile spune că a pus la dispoziţia ministerului de Interne un hectar şi jumătate pentru trei zile.

Primele corturi pentru refugiaţi au fost amplasate aproape de graniţa cu Serbia.

Adăposturile de tip militar care se găsesc în localitatea timişeană Lunga sunt păzite de jandarmi, iar accesul este restricţionat.

Prefectul de Timiş, Eugen Dogariu, spune că în zona are loc un exerciţiu de verificare a capacităţii operaţionale de răspuns al autorităţilor române la situaţia înregistrată în statele din vecinătate în contextul crizei imigranţilor.

Autorităţile locale nu au multe detalii despre numărul de corturi amplasate sau despre ce activităţi au loc în zonă.

"Nu ştiu câte corturi sunt. Este un exerciţiu de rutină legat de refugiaţii care se plimbă prin Europa. Eu un simplu protocol am cu cei de la Ministerul de Interne, pe termen de 3 zile - le-am pus la dispoziţie o suprafaţă de 1,5 hectare de teren", a spus Ovidiu Ştefănescu, primarul localităţii Comloşu Mare.

În zona de graniţă cu Serbia numărul de forţe şi mijloace logistice au fost suplimentate în ultimele zile. Două elicoptere ale Poliţiei de Frontieră survolează pe rând 'fâşia verde'.

De asemenea, aproape o mie de poliţişti de frontieră patrulează zona Beba Veche, aproape de Triplex Confinium.Autor:
Florin Galescu, Radio Timişoara
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza