România, în stare de alertă pentru încă 30 de zile

Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile.

Adăugat: 17 August 2020
Ultima actualizare:17 August 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Starea de alertă continuă în România pentru a patra lună consecutiv, după ce guvernul a decis prelungirea acestei măsuri cu încă 30 de zile, începând de duminică, 16 august.

Nu au fost impuse restricţii noi pentru prevenirea răspîndirii infectărilor cu noul coronavirus.

Singura modificare se referă la programul teraselor, care vor putea funcţiona până la miezul nopţii.

Purtarea măştii de protecţie este în continuare obligatorie în spaţiile publice deschise aglomerate, cum ar fi pieţele, târgurile, staţiile mijloacelor de transport în comun, falezele, zonele de pelerinaje sau serbări publice.

Slujbele religioase se pot desfăşura, ca şi până acum, în interiorul sau în afara lăcaşurilor de cult, dar trebuie respectate măsurile de protecţie sanitară.

Este interzisă în continuare servirea clienţilor în interiorul restaurantelor, cafenelelor sau al altor localuri publice.

Accesul pe plajele neamenajate este permis în mod liber, păstrând o distanţă de cel puţin 2 metri între persoane, cu excepţia membrilor aceleiaşi familii.

Nu în ultimul rând, pe terase, cluburi sau baruri din judeţele Argeş şi Braşov, Constanţa, Ilfov, Dâmboviţa, Prahova, Galaţi şi din Bucureşti, programul nu poate începe înainte de ora 6:00 şi nu poate depăşi ora 24:00.

De asemenea, operatorii economici care gestionează aceste spaţii trebuie să se asigure că nu au mai mulţi clienţi decât numărul locurilor pe scaun şi să limiteze interacţiunea fizică între aceştia, inclusiv dansul.Autor:
Cătălina Creţu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 August 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza