România, Grecia şi Bulgaria sprijină aderarea Serbiei la UE

România, Grecia şi Bulgaria sprijină aderarea Serbiei la Uniunea Europeană , au reafirmat ieri, la Belgrad, premierii celor trei ţări.

Adăugat: 10 Decembrie 2017
Ultima actualizare:10 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Declarații de presă comune în Serbia
trimite pe mail

La Summit-ul celor patru ţări balcanice, s-a stabilit, totodată, dezvoltarea relaţiilor economice şi a schimburilor comerciale.

Premierul Mihai Tudose a reafirmat, la Belgrad, că amplificarea schimburilor comerciale, dezvoltarea infrastructurii şi schimburile culturale intense între cele patru ţări balcanice pot ajuta Serbia să adere la UE.

Mihai Tudose a mai spus că la viitoarele reuniuni cvadrilaterale vor participa şi miniştrii de resort.

"Am stabilit ca de acum, la întâlniri să participe şi miniştrii de profil, că e vorba de transporturi, că e vorba de infrastructură, că e vorba de energie, pe afaceri externe sau miniştri de interne, fiindcă o altă problemă comună o reprezintă fenomenul migraţiei", a spus Mihai Tudose.

Alexis Tsipras, premierul Greciei, a spus că UE trebuie să corecteze o foarte mare greşeală, care a afectat Balcanii şi anume, Serbia nu mai poate să fie în afara structurii europene, cu condiţia ca majoritatea populaţiei sârbe să dorească acest lucru.

Premierul elen a mai spus că atunci când Bulgaria va deţine preşedinţia UE, va fi prima preşedinţie balcanică a Uniunii şi un prilej de a promova interesele Balcanilor în Europa. Boiko Borisov, premierul Bulgariei, a susţinut că Serbia este clar pe drumul spre UE.

El a mai spus că doreşte interconectivitate şi o infrastructură modernă pentru toate cele patru ţări balcanice. "Chiar şi un Internet de înalt nivel este necesar pentru ţările noastre", a mai spus Boiko Borisov.

Preşedintele Republicii Serbia, Aleksandar Vučić, a susţinut că cele patru ţări au discutat multe aspecte politice care se reflectă în dezvoltarea schimburilor economice şi comerciale dintre România, Bulgaria, Serbia şi Grecia.

Asta înseamnă mai multe locuri de muncă, a spus preşedintele sârb, care a mulţumit României, Bulgariei şi Greciei că susţin Serbia pe drumul -spre UE. Următoarea reuniune cvadrilaterală România, Bulgaria, Grecia şi Serbia va avea loc în luna martie, la Bucureşti.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza