România, fruntaşă la înmatriculările auto

România a avut, de la începutul acestui an, al treilea ritm de creştere din Uniunea Europeană la înmatriculările auto, după Ungaria şi Estonia.

Adăugat: 15 Iunie 2012
Ultima actualizare:15 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România a înregistrat o creştere a numărului de înmatriculări, faţă de primele cinci luni ale anului trecut, atât în general, cât şi la capitolul maşini noi, în timp ce piaţa comunitară, în totalul ei, a fost în scădere.

Vânzările de autovehicule în România au scăzut cu douăsprezece procente.

Situaţia este similară cu ceea ce se întâmplă la nivelul Uniunii Europene, unde piaţa auto a scăzut, în aceeaşi perioadă, cu aproape 8%.

Pe continent, şi cele mai mari două pieţe, Germania şi Marea Britanie, au înregistrat creşteri faţă de începutul anului trecut, dar modeste, în vreme ce Franţa şi Italia au pierdut, fiecare, aproape 20 de procente.

Datele publicate vineri de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile de la noi indică faptul că, totuşi, au fost fabricate cu aproape două procente mai multe maşini noi, ceea ce se explică prin faptul că - deşi pe piaţa internă cererea este extrem de redusă - producătorii din România reuşesc să-şi exporte maşinile, în proporţie de peste 90%.

Pe de altă parte - şi de această dată sursa este Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile - România se află, după primele 5 luni ale anului - pe un loc fruntaş (al treilea) la numărul de înmatriculări de maşini noi.

În acest clasament, ţara noastră este depăşită doar de Ungaria şi Estonia.Autor:
Radio România
Editor:
Alice Vasiloiu
Adăugat:
15 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza