România "este percepută pozitiv" de administraţia Trump

Generalul Philip Breedlove, fost comandant al forţelor aliate în Europa, declară că ţara noastră este percepută pozitiv de administraţia Trump.

Adăugat: 4 Mai 2017
Ultima actualizare:4 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Romania este percepută pozitiv de administraţia Trump pentru că a decis să aloce 2% din PIB pentru apărare dar şi pentru contribuţia pe care a avut-o, alături de Statele Unite în teatrele de operaţiuni din Irak şi Afganistan, a declarat generalul Philip Breedlove, fost comandant al forţelor aliate în Europa, la conferinţa "Buna Guvernare, răspunsul Romaniei",  organizată astăzi la Bucuresti.

În cadrul aceluiaşi eveniment, ministrul de externe Theodor Meleşcanu a afirmat că pentru România, cel mai important pilon de securitate este relaţia cu Statele Unite şi a menţionat în context instalarea elementelor scutului anti-rachetă la Deveselu, achiziţionarea de avioane de luptă F-16 din Statele Unite, dar şi intenţia de a cumpăra, în viitor, alte echimpamente militare americane.

Theodor Meleşcanu a mai spus, la acelaşi eveniment, că România îşi doreşte un nou mandat de membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU în perioada 2019 - 2020.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
4 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza