România, din nou sub codul galben şi portocaliu de caniculă

Codul portocaliu pentru vestul ţării s-a prelungit, iar cel galben se extinde pentru toate regiunile.

Adăugat: 10 August 2015
Ultima actualizare:10 August 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Meteorologii anunţă o săptămână toridă, cu temperaturi din ce în ce mai mari.

Mirela Polifronie de la Administraţia Naţională de Meteorologie. 

"ANM a emis un cod galben pentru ziua de 10 august, când valul de căldură va persista în vestul şi nord-vestul ţării, dar se va extinde şi în regiunile estice şi local în cele sudice. Astfel, în Maramureş, Crişana, Banat, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Olteniei şi vestul Transilvaniei se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35-36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. De asemenea, va mai fi în vigoare şi un cod portocaliu pentru judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare, unde vor fi temperaturi maxime situate în jurul valorii de 37 de grade, iar disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat. Marţi şi miercuri valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toate regiunile. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade şi izolat 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi. în zonele de câmpie şi podiş. Valul de căldură va persista şi în următoarele zile, adică de joi încolo, iar în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice ANM va actualiza prezentul mesaj" a anunţat meteorologul Mirela Polifronie.

AICI Avertizările ANM

 

MESAJ 1

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

 COD GALBEN

       În cursul zilei de luni, 10 august, valul de căldură va persista în vestul şi nord-vestul ţării, dar se va extinde şi în regiunile estice şi, local, în cele sudice. În Maramureş, Crişana, Banat, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Olteniei şi vestul Transilvaniei, se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35...36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

  COD PORTOCALIU

      În judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare vor fi temperaturi maxime situate în jurul valorii de 37 de grade, iar disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat. 

                           


Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza