România, "credibilă în ochii Statelor Unite ale Americii"

Philip Gordon, asistentul secretarului de stat american, Hillary Clinton, a afirmat că România nu şi-a pierdut credibilitatea în ochiii Statelor Unite, dar Washington-ul va continua să monitorizeze situaţia din ţară.

Adăugat: 28 Septembrie 2012
Ultima actualizare:8 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Într-un interviu pentru corespondentul Radio România din Statele Unite, Philip Gordon a declarat că este important este ca România să respecte deciziile Curţii Constituţionale, adăugând că "preşedintele suspendat a fost repus în funcţie respectând statul de drept".

"În ciuda a ceea ce am auzit despre posibile voturi frauduloase şi dezbateri cu privire la un posibil refuz de a accepta hotărârea instanţei, Curtea a decis: listele electorale utilizate iniţial au fost respectate, iar preşedintele suspendat a fost repus în funcţie respectând statul de drept. Acesta este rezultatul corect şi în acest sens cred că este probabil corect să spun că România a câştigat credibilitate în ochii SUA şi cred că şi în ochii partenerilor europeni respectând statul de drept, chiar dacă acest lucru a fost contrar intereselor pe termen scurt a celor care deţineau puterea în perioada de interimat", a spus Gordon.

De asemenea, reprezentantul Departamentului de Stat american a atras atenţia însă că orice alte încercări de a-l înlătura pe preşedinte trebuie făcute respectând legea. 

"Ştiu că în România unii se gândesc să organizeze încă un referendum, să găsească alte moduri de a scăpa de preşedinte. Trebuie să subliniem din nou că trebuie respectate procedurile constituţionale. Dacă preşedintele nu este popular, iar preşedinţia lui nu reflectă votul poporului, atunci modul prin care problema poate fi abordată este prin alegeri libere, corecte şi democratice", a mai spus asistentul secretarului de stat american.Autor:
Radio România
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
28 Septembrie 2012
Ultima actualizare:
8 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza