România contează pe sprijinul Spaniei pentru aderarea la Schengen

Președintele Klaus Iohannis a spus, la discursul de la dejunul oferit de regele Felipe al VI-lea, că România contează pe sprijinul Spaniei pentru aderarea la Schengen.

Adăugat: 13 Iulie 2015
Ultima actualizare:13 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis în Spania. Sursa: Administrația Prezidențială
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat azi la Madrid că nu poate exista o Europă divizată între ţările euro şi non-euro, ci o Europă unită şi solidară.

El a spus că România contează pe sprijinul Spaniei pentru aderarea la Schengen.

Klaus Iohannis a ţinut un discurs la dejunul oficial oferit de regele Felipe al VI-lea şi soţia sa, regina Letizia.

Preşedintele României a transmis mulţumiri pentru modul în care cei aproximativ un milion de concetăţeni au fost integraţi în Spania.

La rândul său, regele Felipe al VI-lea a declarat că României i se cuvine aderarea la Schengen pentru eforturile coerente şi susţinute care au fost depuse în acest sens de către autorităţile române în poziţia de frontieră externă a Uniunii Europene, au transmis corespondenţii Radio România.

Președintele Iohannis s-a întâlnit în Spania și cu șeful Guvernului spaniol, Mariano Rajoy.

Preşedintele Klaus Iohannis doreşte o prezenţă cât mai consistentă a investitorilor spanioli în România în diferite domenii de referinţă.

După convorbirile avute cu preşedintele guvernului spaniol, Mariano Rajoy, şeful statului a subliniat că la finalul anului trecut investiţiile spaniole au depăşit 1,3 miliarde de euro.
 Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza