România cere partenerilor NATO consolidarea securităţii în Marea Neagră

România le-a solicitat partenerilor NATO, la reuniunea de joi de la Bruxelles, măsuri concrete de consolidare a securităţii în Marea Neagră prin cooperarea statelor Alianţei.

Adăugat: 9 Octombrie 2015
Ultima actualizare:9 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: arhiva Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale
trimite pe mail

Ministrul român al Apărării, Mircea Duşa, a declarat că este nevoie de asigurarea prezenţei navale aliate în acest bazin maritim.

Un subiect de actualitate pe agenda miniştrilor apărării a fost situaţia de securitate din Afganistan şi Siria.

NATO se declară pregătită să-şi apere toţi aliaţii, inclusiv Turcia, împotriva oricăror ameninţări, dacă ar fi cazul.

Alianţa Nord-Atlantică este pregătită să trimită trupe în Turcia dacă va fi nevoie, pentru a o apăra în faţa ameninţărilor care vin de pe flancul de sud, mai ales în contextul încălcărilor spaţiului aerian turcesc de către aviaţia militară rusă, spunea secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

România, prezentă la reuniunea NATO prin ministrul apărării, Mircea Duşa, le-a solicitat partenerilor Alianţei măsuri concrete de consolidare a securităţii în Marea Neagră prin cooperarea statelor membre.

"Am precizat că strategia maritimă şi în special strategia pe Marea Neagră pentru noi este foarte importantă, am precizat de asemenea faptul că capabilităţile de descurajare ale NATO nu trebuie să fie regionale, ci trebuie să privească apărarea tuturor flancurilor, fie că este vorba de flancul estic al NATO, fie că este vorba de flancul sudic al NATO", a spus Duşa.

În marja reuniunii, ministrul român al apărării s-a întâlnit între alţii cu generalul Philip Breedlove, comandantul Forţelor Aliate în Europa, cu care a discutat despre consolidarea flancului estic al NATO.

Ministrul Mircea Duşa a prezentat stadiul constituirii şi operaţionalizării celor două structuri de comandă şi control aliate din România şi a spus că acestea vor fi finalizate conform calendarului stabilit cu aliaţii, informează corespondenta RRA la Bruxelles.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza