"România Centenar" - tema Târgului Internaţional Gaudeamus

"România Centenar" este tema de anul acesta a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură, organizat de Radio România, târg care s-a deschis ieri la Pavilionul Central Romexpo din Capitală.

Adăugat: 15 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:15 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sărbătoririi celor 100 de ani de la Marea Unire i se adaugă două evenimente din viaţa radioului public - a subliniat, la deschidere, preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin. 

Georgică Severin: Este greu să ne imaginăm un şir de coincidenţe atât de mari ca în acelaşi an, în aceeaşi perioadă să sărbătorim nu numai 90 de ani de la prima emisie a Radio România, nu numai 100 de ani de când România modernă a devenit un stat naţional unitar sau 100 de ani de la terminarea Primului Război Mondial, dar sărbătorim şi a 25-a ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus - Carte de învăţătură, în ediţia sa naţională. 

"Cartea reprezintă excelenţa şi celebrând-o, ne celebrăm pe noi şi ne amintim de valorile spirituale ale acestui pământ",  afirmă preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, preşedinte de onoare al Târgului Gaudeamus. 

Ioan Aurel Pop: O invitaţie pentru publicul românesc să celebreze cartea. Cartea merită plasată pe un piedestal, pentru că, aşa cum spuneam la deschidere, cuprinde în ea toată înţelepciunea omenirii şi un fragment din această înţelepciune este şi înţelepciunea românească, de care trebuie să ţină seama toţi. 

300 de expozanţi propun, până duminică, la Gaudeamus, 900 de evenimente.

Reducerile cu care vin editurile participante la târg sunt substanţiale.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza