România, Bulgaria, Cipru şi Israel ar putea fi incluse în programul Visa Waiver

România, Bulgaria, Cipru şi Israelul ar putea fi incluse în programul Visa Waiver, care permite călătorii în Statele Unite fără viză, în scopuri turistice sau de afaceri, în limita a 90 de zile.

Adăugat: 28 Octombrie 2021
Ultima actualizare:28 Octombrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Corespondenţă din Washington - Reporter: Doina Saiciuc - Anunţul a fost făcut de secretarul Departamentului Securităţii Naţionale, Alejandro Mayorkas, la un eveniment de industrie a turismului. "Suntem foarte, foarte concentraţi asupra programului Visa Waiver", a spus Mayorkas, adăugând că decizia va veni cu semnificative beneficii economice şi de securitate.

Până acum, în program sunt incluse 40 de ţări. Potrivit Departamentului Securităţii Naţionale, pentru a se califica drept eligibilă pentru includerea în program, o ţară trebuie să îndeplinească anumite cerinţe, care includ o rată a refuzului acordării de vize de călătorie pe termen scurt în Statele Unite de sub 3%, să emită documente de călătorie sigure şi să colaboreze îndeaproape cu autorităţile de aplicare a legii şi contraterorism din Statele Unite.

În luna martie a acestui an, ministrul român al afacerilor externe vorbea despre lansarea unei noi campanii de comunicare publică cu privire la programul Visa Waiver, pentru că, la acea dată, ultimul criteriu pe care România îl mai avea de îndeplinit era cel al ratei de refuz.

Cu o lună mai devreme, în februarie, într-o convorbire cu comisarul european pentru afaceri interne, secretarul Departamentului Securităţii Naţionale, Mayorkas, îşi exprima interesul de a lucra cu România, Bulgaria, Cipru şi Croaţia, pentru a deveni eligibile în ce priveşte includerea în program.

Croaţia a fost inclusă în programul Visa Waiver în luna septembrie.Autor:
Doina Saiciuc
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Octombrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza