România, avizată privind rambursarea taxelor vehiculelor cumpărate din alte state membre

România are la dispoziţie două luni pentru a asigura rambursarea integrală şi imediată a taxelor de înmatriculare a vehiculelor de ocazie, cumpărate din alte state membre.

Adăugat: 25 Ianuarie 2019
Ultima actualizare:25 Ianuarie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ţara noastră are la dispoziţie două luni pentru a asigura rambursarea integrală şi imediată a taxelor de înmatriculare a vehiculelor de ocazie, cumpărate din alte state membre.

Comisia Europeană i-a trimis României un aviz motivat pe această temă, iar dacă nu vor fi luate măsurile necesare forul comunitar poate decide să trimită cazul în faţa Curţii de Justiţie.

Magistraţii europeni au considerat că aceste taxe încalcă normele Uniunii şi nu respectă principiile cooperării loiale, echivalenţei şi efectivităţii, apreciază executivul comunitar într-un comunicat.

Invitat în această dimineaţă, în rubrica "Apel matinal", de la Radio România Actualităţi, preşedintele Automobil Clubul Român, Constantin Niculescu, a avut o primă reacţie: 

Constantin Niculescu: Un litru de combustibil de la pompă, 52-55% din preţul lui ia statul. Consideraţi că automobilul e proprietate, face parte din proprietatea cetăţeanului. Dacă cetăţeanul care are un imobil, teren sau casă, plăteşte un impozit automobiliştii plătesc aceste opt-nouă taxe în plus. E un articol în Constituţie, care spune că "proprietatea este garantată", dreptul de proprietate, creanţele asupra statului sunt garantate. Păi, eu cum să mă simt garantat dacă după atâtea taxe uneori mi se opreşte circulaţia pe tronsoane de drum, pentru că Dumnezeu ştie ce se întâmplă, la un moment dat avem atâtea oprelişti că suntem şi agresaţi faţă de dreptul de proprietate, iar aceste taxe de fapt ele au corectat greşeli guvernamentale.

 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
25 Ianuarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza