România aşteaptă răspuns de la Bruxelles pentru restructurarea Complexului Energetic Oltenia

România aşteaptă răspuns de la Bruxelles pentru varianta revizuită a planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia.

Adăugat: 4 August 2021
Ultima actualizare:4 August 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Varianta revizuită a planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia este la Bruxelles şi se aşteaptă răspuns.

Documente trimise Uniunii Europene prevăd un plan de reducere a emisiilor de dioxid de carbon şi că până în anul 2026 vor mai rămâne numai câteva capacităţi de producţie pe bază de lignit.

Precizările au fost făcute la o conferinţă de specialitate de către Elena Popescu, director general în cadrul Ministerului Energiei.

Elena Popescu: Complexul Energetic Oltenia nu suportă preţul crescut al certificatelor de CO2 şi s-a dat acel ajutor de salvare, 25% din mixul energetic. Este greu să-l închizi şi să spui că îl înlocuiesc cu regenerabile peste noapte. Nu este fezabil, nu ne putem debarasa de acest 25% pe cărbune. Avem nevoie în continuare de cărbune. Planul de restructurare al lui CEO ce face? Vine cu un plan de decarbonare, practic, o închidere treptată a capacităţilor pe cărbune, pe lignit, şi înlocuirea acestora cu gaz şi regenerabile.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 August 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza