România are nevoie de o creştere economică reală

România are nevoie de o creştere economică reală, bazată pe investiţii în infrastructură, educaţie şi sănătate, stoparea declinului demografic şi păstrarea forţei de muncă în ţară.

Adăugat: 26 Octombrie 2016
Ultima actualizare:26 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Acestea sunt obiectivele pe care trebuie să le urmărească cu prioritate guvernul care se va instala după alegerile din decembrie - apreciază preşedintele Camerei de Comerţ Americane din România, Ionuţ Simion.

"Creşterea economică a României de 6% e un lucru bun la prima vedere, dar dacă ea n-are la bază fundamente economice sustenabile, putem plăti un preţ destul de mare. La acest moment, deficitul României nu are acelaşi grad de creştere pe măsura a ceea ce se anticipa. Dacă acest deficit de 3% va fi menţinut prin frânarea investiţiilor, n-am făcut nimic. Asigurăm 3% deficit bugetar prin amânarea unor investiţii sau reprogramarea unor cheltuieli sau chiar şi tăierea lor", a explicat acesta. 

Camera de Comerţ Americană din România a prezentat ieri proiectul intitulat "Priorităţi pentru România", un demers vizând încurajarea cuprinderii în dezbaterile electorale de teme prioritare pentru economia, dar şi societatea românească în ansamblu. 

Camera de Comerţ Americană din România reuneşte peste 400 de companii americane, internaţionale şi locale care au investit în ţara noastră peste 20 de miliarde de dolari şi au creat aproximativ 250.000 de locuri de muncă.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
iulian Olescu
Adăugat:
26 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza