România are la dispoziție două miliarde de euro, bani europeni

Ministrul delegat pentru fonduri europene, Marius Nica, a declarat că săptămâna viitoare va prezenta cabinetului un plan care va simplifica şi va accelera procesul de obţinere a finanţării.

Adăugat: 22 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:22 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România are la dispoziţie, până la sfârşitul anului, două miliarde de euro, bani europeni pentru finanţarea şi derularea mai multor proiecte, a anunţat în cadrul şedinţei Executivului ministrul delegat pentru fonduri europene, Marius Nica.

El a precizat şi că săptămâna viitoare va prezenta cabinetului un plan care va simplifica şi va accelera procesul de obţinere a finanţării.

Ajutoare de la Guvern

70 de familii afectate de calamităţi naturale sau de probleme grave de sănătate vor primi ajutoare în valoare de peste 250.000 de lei.

Potrivit hotărârii de guvern, sumele vor fi acordate individual şi sunt cuprinse între 800 şi 6000 de lei.

Beneficiarii acestor ajutoare au fost identificati în urma unor anchete sociale.

De asemenea, Executivul a decis n şedinţă şi o serie de măsuri de sprijinire directă a etnicilor români din Ucraina.

Astfel vor fi alocate şi suplimentarte bursele pentru cei care studiază în limba română şi vor fi organziate, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, stagii de perfecţionare pentru profesorii din şccoliel de limba română din Ucraina.

Pe de altă parte, Executivul va putea emite şi ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legii organice, pe perioada viitoarei vacanţe parlamentare, pentru domenii cum ar fi dezvoltarea regională, finanţele publice, economia, administraţia publică, fondurile europene, mediul, sănătatea, dar va putea şi proroga sau modifica anumite termene prevăzute în acte nromative cu putere de lege.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza