România are cele mai multe sesizări la Oficiului European de Luptă Antifraudă

România este în topul ţărilor membre în ceea ce priveşte semnalarea unor nereguli, după Italia, dar cu cifre în creştere în privinţa raportărilor.

Adăugat: 13 Octombrie 2019
Ultima actualizare:13 Octombrie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cazurile de fraudă şi nereguli financiare cu fonduri europene raportate în cursul lui 2018 la nivelul Uniunii reprezintă peste 580 de milioane de euro, din care aproximativ 320 de milioane au fost recuperate, indică datele prezentate în raportul anual al Oficiului European de Luptă Antifraudă - OLAF.

România este în topul ţărilor membre în ceea ce priveşte semnalarea unor nereguli, după Italia, dar cu cifre în creştere în privinţa raportărilor.

România figurează cu cele mai multe sesizări la OLAF, 477 de cazuri în ultimii cinci ani, şi ocupă locul al doilea după Polonia în funcţie de valoarea fraudelor raportate - arată documentul de lucru al instituţiei.

Ţara noastră a raportat fraude de peste 62 de milioane de euro, locurile 3 şi 4 fiind completate de Franţa şi Bulgaria, cu sume de aproape 29 de milioane şi respectiv 25 de milioane de euro.

Numai în cursul anului trecut România a raportat cele mai multe fraudă în domeniul agriculturii, alături de Italia.

Bucureştiul se află şi pe un nedorit loc fruntaş la capitolul documente falsificate, aceasta fiind principala metodă de fraudare a fondurilor europene.

În privinţa sumelor recuperate în cursul anului trecut Germania se situează pe prima poziţie, cu 85 de milioane de euro, urmată de Franţa cu 84 de milioane.

Analiza OLAF arată că procedurile de recuperare a pagubelor se întind frecvent pe mai mulţi ani din cauza procedurilor juridice şi administrative complexe sau ca urmare a impactului financiar de amploare.Autor:
Cătălina Creţu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Octombrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza