România ar putea primi un termen pentru aderarea la Schengen în 6 luni

Ambasadorul leton la Bucureşti, a afirmat că are semnale potrivit cărora î urmăroarele şase luni va fi stabilit un termen pentru includerea României în spaţiul Schengen, de liberă circulaţie.

Adăugat: 21 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:21 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ambasadorul Letoniei la Bucureşti, Ilgvars Klava, a cărui ţară asigură în prezent Preşedinţia Uniunii Europene, declară că există o posibilitate realistă ca în următoarele şase luni să fie stabilit un termen pentru includerea României în spaţiul Schengen, de liberă circulaţie.

Într-o conferinţă de presă, ambasadorul leton a afirmat că are semnale în acest sens, deşi nu există un termen limită pentru aderarea României la Spaţiul de liberă circulaţie.

La rândul său, ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a precizat că România se comportă deja ca stat membru Schengen, iar graniţele sale, care sunt şi cele externe ale Uniunii, sunt protejate de cea mai bună tehnologie Schengen.

Bogdan Aurescu a insistat că Uniunea Europeană poate să-şi întărească securitatea internă în faţa terorismului, fără să aducă atingere unor principii fundamentale, precum libertate de circulaţie a persoanelor şi forţei de muncă.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
21 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza