România "ar putea fi un actor important" pentru restabilirea păcii în Siria

Chiar dacă Bucureştiul nu reprezintă o ţintă directă a terorismului, se impune prudenţă din partea serviciilor de informaţii, afirmă fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu.

Adăugat: 19 Mai 2016
Ultima actualizare:20 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Teodor Meleșcanu
trimite pe mail

România ar putea fi un factor important pentru restabilirea păcii în Siria, întrucât deţine expertiza şi intrumentele necesare, susţine fostul ministru de externe şi fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu.

Chiar dacă Bucureştiul nu reprezintă o ţintă directă a terorismului, se impune prudenţă din partea serviciilor de informaţii,  mai atrage atenţia Meleşcanu, care nu exclude posibilitatea ca, odată cu valul de migranţi, să ajungă în statele europene şi luptători extremişti.

"Riscul cel mai mare este instabilitatea din zona de est, respectiv Rusia, conflictul din Ucraina, care pentru noi e foarte apropiat. După care, al doilea risc l-aş spune că este conflictul din Siria şi, din punctul meu de vedere, acestea sunt principalele vulnerabilităţi ale României la ora actuală. E nevoie însă ca şi UE să intervină în această zonă pentru a asigura o soluţie durabilă", a spus Teodor Meleşacu, într-un interviu acordat redactorului RRA,  Andreea Marin la conferinţa "Criza siriană, provocare pentru umanitate".
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Mai 2016
Ultima actualizare:
20 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza