România ar putea fi amendată cu 38 de mii de euro pe zi. Află de ce

Comisia Europeană propune amendarea României cu 38 de mii de euro pe zi şi va sesiza Curtea Europeană de Justiţie pentru că nu transpune normele europene privind conţinutul de sulf al combustibililor marini.

Adăugat: 19 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:19 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit legislaţiei europene, a trecut termenul legal pe care România l-a avut pentru a-şi adapta legea privind conţinutul de sulf al combustibililor marini.

Aceasta trebuie să impiedice efectele poluării atmosferice cu dioxid de sulf şi particule.

Comisia Europeană precizează că au trecut 17 luni de la expirarea termenului de transpunere, fără ca România să fi încorporat în legislația sa națională normele UE privind conținutul de sulf al combustibililor marini.

Amenda zilnică în valoare de 38.042,6 euro ar urma să fie plătită începând cu data hotărârii pronunțate de Curte, până la transpunerea deplină în legislația națională de către România a obligațiilor care îi revin în temeiul directivelor.

Această amendă, propusă de Comisie în temeiul Tratatului de la Lisabona, ține seama de gravitatea încălcării, de durata acesteia și de efectul de descurajare care reflectă capacitatea de a plăti a statului membru în cauză.

Hotărârea finală privind penalitățile financiare aparține Curții care, cu toate acestea, nu poate stabili o sumă mai mare decât cea propusă de Comisie.

România a confirmat faptul că nu a transpus Directiva privind conținutul de sulf al combustibililor marini (Directiva 2012/33/UE), care trebuia să fie încorporată în legislația naționala până la 18 iunie 2014.

Dioxidul de sulf este un poluant pe care îl degajează, în principal, navele,  informează corespondenta RRA, Cerasela Rădulescu.

  Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Cerasela Rădulescu
Adăugat:
19 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza