România ar putea avea un Minister al Afacerilor Europene

Traian Băsescu a discutat, joi, cu Emil Boc despre înfiintarea Ministerului Afacerilor Europene, care să gestioneze proiectele finanţate din fonduri UE şi despre vânzarea pachetelor minoritare de acţiuni deţinute de statul român la unele companii.

Adăugat: 7 Iulie 2011
Ultima actualizare:8 Iulie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Candidaţi pentru a conduce acest minister ar fi Marian Sârbu fost ministru al Muncii şi preşedintele UNPR sau Leonard Orban, consilier prezidenţial, fost comisar european din partea României.
 

Consilierul prezidenţial, Leonard Orban, a refuzat să comenteze informaţia conform căreia ar urma să conducă ministerul care se vrea înfiinţat pentru absorbţia fondurilor europene.

 

La rândul său, Marian Sârbu a infirmat această informaţie.


Cel mai probabil, acest minister va fi înfiinţat în toamnă, pentru că are nevoie de votul Parlamentului care a intrat în vacanţă, iar posibilitatea ca Legislativul să să fie convocat în sesiune extraordinată pentru a-şi da acordul asupra acestei modificări este puţin probabilă.

 

Alte teme abordate de şeful statului în cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria cu Emil Boc au vizat creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene, accelerarea procesului de privatizare a unor pachete minoritare la companiile deţinute de stat, accelerarea proiectelor de infrastructura din fonduri europene şi din bugetul de stat şi utilizarea banilor destinaţi investiţiilor.


Discuţiile cu privire la pachetele minoritare de acţiuni care urmează a fi tranzacţionate s-au referit la companii energetice: Petrom, Romgaz, Transgaz.


De asemenea, au mai fost abordate aspecte legate de situaţia Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, precum şi de stagiul negocierilor dintre statul român şi Rompetrol privind creanţele pretinse de România companiei aflate în portofoliul gigantului KazMunaiGaz.


Discuţiile dintre premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu au precedat reuniunea Comitetului interministerial privind absorbţia fondurilor europene care se desfăşoară la Guvern.
 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
7 Iulie 2011
Ultima actualizare:
8 Iulie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza