România, acuzată de întârzierea aderarii sale şi a Bulgariei la Schengen

Doi eurodeputaţi conservatori germani au acuzat Guvernul României că întârzie aderarea propriei ţări şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Adăugat: 11 Aprilie 2013
Ultima actualizare:11 Aprilie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prin declaraţiile lor, cei doi europarlamentari au intrat în contradicţie cu poziţia oficială a Berlinului, conform căreia ambele state sunt corupte şi au sisteme judiciare slabe.

Vicepreşedintele Grupului Popularilor Europeni din Parlamentul European, Manfred Weber, şi colegul acestuia, Markus Ferber, au lăudat pregătirea şi eforturile Sofiei în vederea aderării, în ciuda votului de veto al Germaniei, care a blocat în luna martie aderarea celor două ţări balcanice, informează site-ul Euractiv.

"Aderarea la Spaţiul Schengen s-a soldat cu un eşec, pentru că în ultimii trei ani, Executivul României s-a confruntat cu probleme constituţionale într-un mod contraproductiv" - a explicat Weber.

În discursul său susţinut la Bruxelles, eurodeputatul german a remarcat că România şi Bulgaria au fost abordate întotdeauna în tandem, însă "motivul pentru care aderarea lor la Schengen nu a avut loc ţine de România şi nu de Bulgaria" - a comentat acesta.Autor:
Agenţia de presă RADOR
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Aprilie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza