România, acuzată că încalcă obligaţiile internaţionale privind drepturile omului

Organizaţia neguvernamentală internaţională Amnesty International, care promovează drepturile omului, a înmânat autorităţilor locale din Miercurea Ciuc 35.000 de petiţii semnate de activişti din întreaga lume.

Adăugat: 18 Aprilie 2011
Ultima actualizare:18 Aprilie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prin aceste petiţii semnate de activişti din Puerto Rico, USA, Austria, Franţa, Germania, Grecia, se cere autorităţilor locale să asigure romilor condiţii adecvate de viaţă, într-un mediu sănătos, după ce au fost mutaţi forţat în zone insalubre.

 

 

 

În 2004, la dispoziţia Primăriei din Miercurea Ciuc, peste 100 de romi au fost mutaţi forţat dintr-o casă degradată, aflată într-o zonă centrală, lângă staţia de epurare a apelor uzate şi a dejecţiilor din oraş.

 

 

 

Coordonatorul campaniilor Amnesty International pentru Europa şi România, Fotis Filippou, a declarat în 2004, că autorităţile locale au mutat aceşti oameni dintr-o casă aflată în centrul oraşului lângă staţia de epurare.

 

 

 

Acesta este un act de discriminare, iar România încalcă obligaţiile internaţionale privind drepturile omului.

 

 

 

Autorităţile locale au eşuat în rezolvarea problemei comunităţii romă, s-a spus că e doar o situaţie temporară, dar au trecut şapte ani de atunci.

 

 

 

Activişti din întreaga lume cer autorităţilor locale să le permită acestor oameni să trăiască în condiţii umane demne, să li se respecte drepturile omului, a spus reprezentantul Amnesty International.

 

 

 

Pentru nerespectarea drepturilor omului, conducerea Primăriei Miercurea Ciuc a fost amendată în 2005 cu 40 de milioane de lei vechi, de Consiliul National pentru Combaterea Discriminării şi Amnesty International a menţionat în mai multe rapoarte anuale situaţia romilor discriminaţi de la Miercurea Ciuc, dar situaţia a rămas neschimbată până în prezent. acum.Autor:
Angela Bârsan
Editor:
Petruţa Obrejan
Reporter:
Angela Bârsan
Adăugat:
18 Aprilie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza