România a trecut oficial la scenariul 3 al răspândirii Covid-19. Noi măsuri de prevenție

România a trecut oficial la scenariul 3 al răspândirii Covid-19, cu 102 cazuri confirmate.

Adăugat: 14 Martie 2020
Ultima actualizare:14 Martie 2020

Politica Romaneasca
Foto: MApN
trimite pe mail

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a transmis noi măsuri de prevenţie, după ce România a trecut oficial la scenariul 3 al răspândirii Covid-19, cu 102 cazuri confirmate.

Se restricţionează toate activităţile culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive şi de divertisment, în spaţii închise, cu peste 50 de persoane.

Se dispune izolarea preventivă a personalului esenţial pentru asigurarea funcţionării Centralei Nuclear-Electrice de la Cernavodă.

Poştaşii şi echipele de intervenţie de la apă, canal, gaze, electricitate, internet sau telefonie, care intră în contact cu persoanele autoizolate, trebuie să poarte echipament de protecţie şi să fie dotaţi cu dezinfectant pentru mâini.

Ei trebuie să le solicite persoanelor izolate, de asemenea, să poarte mască de protecţie şi să păstreze o distanţă mai mare de doi metri. Şoferii de tir care vin din zone cu largă răspândire a virusului, dar aprovizionează ferme sau obiective din industria alimentară, sunt exceptaţi de la carantină sau autoizolare, dacă nu prezintă simptome de contaminare şi nu au intrat în contact direct cu un caz confirmat.

Au fost, de asemenea, adoptate o serie de recomandări pentru asigurarea bunei funcţionări a instituţiilor strategice.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Martie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza