România a semnat Memorandumul cu Banca Mondială

Banca Mondială va continua să acorde asistenţă tehnică instituţiilor publice româneşti până în anul 2023 şi va sprijini executivul în continuarea reformelor structurale şi de modernizare a administraţiei publice.

Adăugat: 12 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:12 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: gov.ro
trimite pe mail

Un nou memorandum în acest sens semnat, aseară, la Bucureşti, prevede extinderea acestei asistenţe la toate fondurile europene structurale şi de investiţii.  

În ultimii cinci ani atorităţile locale şi naţionale din România au beneficiat, prin Parteneriatul pentru servicii de asistenţă, de expertiza şi cunoştinţele internaţionale ale Băncii Mondiale  - a susţinut, aseară, la Palatul Victoria, vicepreşedintele acestei instituţii pentru Europa şi Asia Centrală, Cyril Muller.

El a precizat că acest parteneriat de succes s-a dezvoltat considerabil şi, drept urmare, România beneficiază de cel mai mare probram de acest tip din cadrul BM, cu rezultate importante în domenii cheie. 

"De asemenea, dorim să sprijinim România în atingerea obiectivelor sale: creşterea economică şi creşterea nivelului de trai pentru toţi cetăţenii. Situaţia economică a României este, de altfel, semnificativ mai bună decât acum cinci ani, când s-a început acest program", a spus acesta.  

La rândul său, ministrul fondurilor europene, Carmen Aura Răducu, semnator al noului memorandum, preciza că documentul crează cadrul necesar prin care BM va acorda asistenţă tehnică României până în 2023. 

"Acesta este al doilea momerandum încheiat cu BM. Urmează a se finanţa din programele europene, programul de asistenţă tehnică pentru perioada 2015-2020", a precizat ministrul.

 Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza