România a preluat, în premieră, preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene

La 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România a preluat, în premieră, preşedinţia prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene.

Adăugat: 2 Ianuarie 2019
Ultima actualizare:2 Ianuarie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Inaugurarea oficială a mandatului ţării noastre va avea loc pe 10 ianuarie, la Bucureşti, în prezenţa preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, alături de Colegiul Comisarilor.

Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene presupune gestionarea cu imparţialitate şi profesionalism a temelor aflate pe agendă - a afirmat premierul Viorica Dăncilă, într-un mesaj transmis ieri. Şefa Guvernului spune că acesta este un proiect de ţară care trebuie să ne unească.

Viorica Dăncilă: De la cele mai simple până la cele mai complexe, aceste teme au implicaţii în viaţa de zi cu zi a noastră, a tuturor, şi vor contribui la evoluţia societăţii europene. Vorbim despre definirea bugetului Uniunii Europene post 2020, funcţionarea pieţei unice europene şi competitivitatea industriei europene, de impulsionare a digitalizării industriei europene şi evoluţiei inteligenţei artificiale, de drepturile sociale, de agenda de securitate internă, lupta împotriva terorismului, de gestionarea provocărilor determinate de migraţie, de viitorul Uniunii Europene. O misiune dificilă şi, deopotrivă, onorantă, pe care am pregătit-o temeinic la nivelul guvernului. Este un proiect de ţară, care trebuie să ne unească în jurul unui obiectiv comun şi în beneficiul românilor.

De altfel, premierul Viorica Dăncilă va prezenta priorităţile mandatului nostru, la jumătatea acestei luni, în faţa Parlamentului European.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Ianuarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza