România a început să exporte gaze prin conducta Iaşi-Ungheni

România a început, ieri, pentru prima oară, să exporte gaze prin conducta Iaşi-Ungheni.

Adăugat: 4 Decembrie 2022
Ultima actualizare:4 Decembrie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul de la Bucureşti întăreşte astfel sprijinul oferit Republicii Moldova pentru a trece cu bine iarna, după ce Gazprom a redus la jumătate livrările de gaze.

De atunci Chişinăul s-a bazat pe energie electrică din România, mai scumpă, dar a suferit în continure pene de curent din cauza atacurilor armatei ruse asupra structurii energetice a Ucrainei.

Directorul Transgaz, Ion Sterian: Capacitatea gazoductului e de 5,5 milioane de metri cubi de gaz pe zi. În situaţia nou creată, am început transportul de gaze Republica Moldova şi va continua.

Guvernul de la Chişinău a anunţat, ieri, reluarea achiziţiei de energie electrică de la Centrala de la Cuciurgan, situată în Regiunea Separatistă Transnistreană, loială Moscovei, centrală care depinde de gazul rusesc furnizat de Chişinău. Vicepremierul, Andrei Spînu, a declarat că aceste livrări împreună cu cele din România vor fi suficiente pentru a acoperi necesarul ţării în luna decembrie.

Andrei Spînu a precizat că centrala care se află peste râul Nistru va primi 5,7 milioane de metri cubi de gaz pe zi în schimbul vânzării de curent electric la un cost avantajos de 0.73 dolari pe megawatt oră.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Decembrie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza