România, a doua ţară care primeşte granturile din Norvegia pentru 2014 - 2021

Ministru norvegian de externe se află astăzi, la Bucureşti, pentru discuţii cu omologul său român, Teodor Meleşcanu.

Adăugat: 3 Decembrie 2018
Ultima actualizare:3 Decembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a spus că discuţiile s-au axat pe perspectivele relaţiilor bilaterale, agenda europeană sau situaţia de securitate.

Pe agenda discuţiilor s-a aflat şi cooperarea economică dintre cele două state, a subliniat ministrul Teodor Meleşcanu. 

Teodor Meleşcanu: În acest an, volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Norvegia a crescut cu peste 150%, depăşind 420 de milioane de euro, şi cu o precizare, că soldul este pozitiv în favoarea României datorită exportului de produse cu valoare mare adăugată.

La rândul său, ministrul norvegian de externe, Ine Eriksen Soereide, a spus că relaţiile dintre cele două ţări sunt foarte bune şi vor continua să se dezvolte.

De asemenea, a precizat că şi Brexit-ul a fost o temă de discuţie. 

Ine Eriksen Soereide: Am vorbit şi despre Brexit, un punct pe agenda tuturor în zilele noastre, bineînţeles, un punct important şi în timplu preşedinţiei României, pentru că vom avea în această perioadă Brexit în Uniune şi în afara Uniunii, dar vom avea şi alegerile din Parlamentul European, în primăvară. Veţi avea o agendă foarte încărcată. De asemenea, am avut discuţii cu privire la respectarea statului de drept, cum să lucrăm împreună asupra iniţiativelor în timpul preşedinţiei şi cooperarea s-a extins. România este cea de-a doua ţară care primeşte granturile din Norvegia pentru perioada 2014 - 2021 şi, de aceea, încercăm să lucrăm împreună în incluziunea economiei verzi.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
3 Decembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza