România a devenit membră a Organizaţiei Europeane pentru Cercetare Nucleară

Președintele Klaus Iohannis a participat la ceremonia de ridicare a drapelului României la sediul Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară din Geneva.

Adăugat: 5 Septembrie 2016
Ultima actualizare:5 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Participarea președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de ridicare a drapelului României la Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară
trimite pe mail

Aderarea ţării noastre la Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară reprezintă o recunoaştere a excelenţei româneşti în acest domeniu, a susţinut, astăzi, în Elveţia, preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a participat la ceremonia de ridicare a drapelului României la sediul organizaţiei din Geneva, prilej cu care a evocat meritele cercetătorilor, inginerilor şi tehnicienilor noştri care au participat, în ultimii 20 de ani, la activităţile CERN.

"Cel mai important beneficiu obţinut după dobvândirea calităţii de membru al Organizaţiei Europene pentru Cercetări Nucleare este impactul direct asupra activităţii de cercetare pe termen lung în România. În plus, România are oportunitatea de a produce, dezvolta şi furniza echipamentele ştiinţifice necesare pentru ca proiectele de cercetare să fie finalizate. Mai mult, statutul de membru al acestei organizaţii poate facilita transferul de tehnologie şi expertiză în domeniul industrial românesc, cu avantaje economice evidente", a spus Klaus Iohannis. Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza