România a depăşit un nou prag al îmbolnăvirilor de COVID-19

Sâmbătă au fost raportate aproape 5.400 şi o rată de pozitivare a testelor de aproape 10%.

Adăugat: 19 Septembrie 2021
Ultima actualizare:19 Septembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România a depăşit ieri un nou prag în ceea ce priveşte cazurile noi de COVID. Au fost raportate aproape 5.400 şi o rată de pozitivare a testelor de aproape 10%.

În spitale sunt acum aproape de 7.000 de bolnavi, iar la terapie intensivă foarte puţin sub 800.

Specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică estimează că actualul val de îmbolnăviri va fi mult mai grav decât cele de până acum, cu noi recorduri de infectări zilnice.

Ritmul de creştere a numărului de cazuri nou diagnosticate este deja mult mai rapid decât în toamna trecută, când au fost şi peste 10.000 de infectări confirmate în 24 de ore.

Medicul Adriana Pistol spune că evoluţia este cauzată de numărul mic de vaccinaţi, transmiterea comunitară extinsă a tulpinii Delta, mai contagioasă, şi nerespectarea măsurilor de igienă, astfel că a făcut un nou apel la responsabilitate.

Adriana Pistol: Nu doar aparatul instituţional poate să rezolve o astfel de situaţie, ci întreaga comunitate, evident prin: o atitudine voluntară, individuală de a limita mobilitatea şi contactul în spaţii aglomerate cu foarte multe persoane şi nu în ultimul rând vaccinarea. Din calculele făcute de noi, dacă această participare a tuturor nu se va petrece, undeva la sfârşitul lunii octombrie vom depăşi 15 mii de cazuri pe zi, ceea ce nu am avut în valurile anterioare.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Septembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza