Robert Negoiţă, audiat ca martor în dosarul plagiatului

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, s-a prezentat astăzi la Parchetul General în calitate de martor pentru a da lămuriri în privinţa lucrării sale de doctorat.

Adăugat: 21 Septembrie 2016
Ultima actualizare:21 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Robert Negoiţă, primarul sectorului 3
trimite pe mail

Există suspiciuni privind faptul că teza ar fi plagiată.

Edilul a declarat la ieşire că a fost întrebat dacă a avut avantaje de pe urma titlului de doctor. 

"Răspunsul meu a fost categoric nu, niciodată nu am avut nici un avantaj, în afară de faptul că mi-a îmbunătăţit cunoştinţele. Regret, din perspectiva faptului că uitaţi ce vâlvă, ce scandal se face din chestiunea asta. Faptul că eu am studiat şi că am cunoscut nişte oameni extraordinari de la care am avut de învăţat multe lucruri să ştiţi că n-am să regret niciodată", a spus Negoiţă. 

Luna trecută, Ministerul Educaţiei a anunţat că a fost primit punctul de vedere al Academiei de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza', în care se constată plagiatul în cazul lucrării de doctorat a edilului şi se recomandă retragerea titlului de doctor.

Robert Negoiţă a devenit doctor în Ştiinţe Juridice în anul 2012 cu teza de doctorat "Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social".

Ancheta a fost deschisă în urma unei autosesizări a procurorilor de la Parchetul General, care au trimis cauza la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

 Autor:
Diana Surdu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza