Revoluţionarii îşi cer drepturile în stradă

Revoluţionarii solicită să li se restituie indemnizaţiile care le-au fost restrase prin noua lege adoptată de Guvern.

Adăugat: 20 Decembrie 2011
Ultima actualizare:20 Decembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În Piaţa Victoriei, câteva sute de revoluţionari au protestat pentru a cere anularea legii prin care le sunt retrase indemnizaţiile şi au încercat să rupă cordonul de ordine, astfel că jandarmii au fost nevoiţi să intervină.     
    
Manifestanţii s-au adunat în faţa Muzeului Naţional "Grigore Antipa", cu steaguri  steaguri tricolore şi bannere cu mesaje precum "Ne cerem scuze că nu am murit în 1989!" sau "Noi cu mândria, voi cu hoţia".

Protestatarii au scandat  "România trezeşte-te", "Jos Guvernul comunist!", "Nu plecăm acasă, hoţii nu ne lasă!".

La manifestaţie au participat revoluţionari din mai multe judeţe: Alba, Craiova, Constanţa, Buzău, Neamţ.  

Dorin Lazăr Maior: Dorim organizarea de alegeri anticipate
    

Preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor 1989 România, Dorin Lazăr Maior, a declarat că participanţii la protestul de marţi din Piaţa Victoriei doresc organizarea de alegeri anticipate de către un Guvern de uniune naţională.

"Protestul nostru este foarte simplu şi foarte direct. Noi cerem demisia Guvernului Boc şi organizarea de alegeri anticipate, organizate de un Guvern de uniune naţională cu un mandat restrictiv şi limitat. Dorim demisia Guvernului pentru că în această ţară nu se mai poate trăi normal", a afirmat Dorin Lazăr Maior.
    
Potrivit lui Cosmin Pană, ofiţer de presă în cadrul Jandarmeriei, în Piaţa Victoriei "sunt forţe suficiente pentru a menţine situaţia într-o manieră normală".

Din cauza busculadei create între manifestanţi şi forţele de ordine, doi manifestanţi - unul din Braşov şi unul din Galaţi - au avut nevoie de asistenţă medicală.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
20 Decembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza