Revolta Orientului, o incursiune în zonele fierbinţi ale spaţiului islamic

Colega noastră de la Radio România Actualităţi, Carmen Gavrilă, corespondent în zonele fierbinţi ale spaţiului islamic vă invită la o lectură incitantă care vă transpune în mijlocul evenimentelor, în zonele fierbinţi ale spaţiului islamic.

Adăugat: 16 Aprilie 2013
Ultima actualizare:16 Aprilie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În colecţia "Ego. Publicistică” a Editurii Polirom a apărut recent un nou volum, Revolta Orientului, semnat de Carmen Gavrilă, corespondent în Iran şi în statele arabe din Orientul Mijlociu pentru Radio România Actualităţi.

Revolta Orientului, cu un cuvânt-înainte semnat de Bogdan Aurescu şi disponibil şi în ediţie digitală, reprezintă un demers jurnalistic mai mult decât necesar în contextul epocii istorice pe care o trăim şi pe care puţini dintre noi o înţeleg pe deplin.

În calitate de corespondent, Carmen Gavrilă îşi poartă cititorii, transpunându-i în mijlocul evenimentelor, prin zonele fierbinţi ale spaţiului islamic, scriind într-un stil pasionant, incisiv şi cu o atenţie deosebită asupra detaliilor care contează.  

Relatările detaliate de la faţa locului sunt însoţite de descrieri ale contextului, analize ale evenimentelor şi interviuri atât cu protestatari din stradă, cât şi cu jurnalişti locali.

Nu lipsesc interviurile cu diferiţi lideri ai unor mişcări islamiste şi nici cele cu oficiali importanţi din Orientul Mijlociu.

Cititorul înţelege astfel mai bine istoria contemporană şi forţele motrice ale unei lumi care prezintă interes şi pentru politica externă şi securitatea României.

Foto: Copertă "Revolta Orientului"

Fără a fi doar o analiză politică, Revolta Orientului este şi o veritabilă experienţă de călătorie virtuală, un "mic ghid" necesar în descoperirea şi cunoaşterea civilizaţiei orientale.

 "Este o lectură care te ţine captiv, te pasionează şi te emoţionează mai ales pentru umanitatea pe care o inspiră fiecare rând, fiecare frază, fiecare pagină. Nu este analiză politică, ci mai mult decât atît: o viziune personală şi personalizată, construită cu migală pe baza observaţiei directe a ochiului de corespondent de presă care şi-a acordat conştient şansa de a asista la făurirea unei noi epoci istorice…" (Bogdan Aurescu)

"Revoluţia pop islamică". Fragment din volum

Cartea este recomandată de Radio România şi Librarium

Carmen Gavrilă, un jurnalist dedicat profesiei

Carmen Gavrilă a absolvit Facultatea de Limbi Străine, secţia Limba Persană şi Studii Americane, la Universitatea din Bucureşti.

Din 1998 este jurnalist specializat în afaceri externe, europene şi problematica spaţiului islamic, iar din 2004 este şi corespondent în Iran şi state arabe din Orientul Mijlociu pentru Radio România Actualităţi.

S-a clasat în Top 10 Cei mai buni jurnalişti de politică externă din România realizat de Foreign Policy România în 2010 şi 2011.

Printre distincţiile primite se numără premiul special "Media e Italia/Europa" pentru jurnalism în Orientul Mijlociu acordat la cea de-a treia ediţie a Premiilor Asociaţiei Jurnaliştilor Italieni "Città di Salerno" (2007), Premiul pentru Interviu al Clubului Român de Presă (2007) şi premiul „Tînărul jurnalist al anului 2009” la categoria Politică externă şi afaceri europene, acordat de Freedom House România.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Aprilie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza