Revocarea Robertei Anastase, respinsă de Comisia juridică

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins cererea Opoziţiei privind revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Adăugat: 24 Aprilie 2012
Ultima actualizare:24 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres
trimite pe mail

Potrivit secretarului Comisiei Gabriel Andronache, pentru respingerea cererii au votat 13 deputaţi, iar împotrivă, patru.

"În favoarea cererii de respingere a propunerii de revocare, ca fiind inadmisibilă şi nefondată din perspectivă juridică, au votat 13 deputaţi şi împotrivă patru", a spus Andronache.

Potrivit preşedintelui comisiei, Daniel Buda, solicitarea PSD este neregulamentară, deoarece preşedintele acestei Camere poate fi revocat doar la cererea grupului care l-a propus.

Raportul Comisiei juridice de respingere a propunerii deputaţilor Opoziţiei de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor va fi transmis Biroului Permanent.
    
Deputaţii PSD şi PNL au cerut săptămâna trecută introducerea pe ordinea de zi a plenului a cererii de revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei pentru încălcarea gravă şi repetată a prevederilor Regulamentului acestui for legislativ, precum şi pentru exercitarea abuzivă a mandatului său.
    
Potrivit cererii USL,  Roberta Anastase a adoptat legea sistemului unitar de pensii "într-o manieră abuzivă", a organizat şi planificat necorespunzător activitatea Camerei, astfel încât în această sesiune parlamentară au trecut zeci de legi prin aprobare tacită fără a fi supuse dezbaterii parlamentare.
    
USL mai susţine că  preeşdintele Camerei Deputaţilor a introdus pe ordinea de zi unele proiecte de legi fără raport de la comisia şi a refuzat să dispună efectuarea apelului nominal la solicitarea secretarului desemnat din partea Opoziţiei pentru constatarea existenţei cvorumului de lucru favorizând astfel adoptarea unor legi cu încălcarea prevederilor regulamentare.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza