Revista presei - 28 septembrie 2010

Executat de Cotroceni. Mazilit pentru joc dublu. Zidul PDL din jurul lui Blaga, fisurat de Udrea. Republica Băsescu. Cum a plătit buldogul pentru javră ordinară. Piesa Blaga, jucată la PDL, scrisă la Cotroceni.

Adăugat: 28 Septembrie 2010
Ultima actualizare:28 Septembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Acestea sunt câteva din titlurile cu care ziarele de astăzi vorbesc despre schimbarea de la Interne. Băsescu croieşte un guvern pe măsura premierului: ultimul greu a fost demisionat, comentează Gândul. Pus în situaţia de a-i demite pe şefii Poliţiei şi Jandarmeriei după protestul din faţa Cotrocenilor al angajaţilor de la Interne, continuă ziarul, convocat în şedinţa de guvern de duminică noaptea şi curtat din nou de partid, a doua zi, Vasile Blaga şi-a dat demisia luni din funcţia de ministru de Interne, la capătul a 3 zile de dispute cu Preşedinţia. Aceeaşi idee şi în Jurnalul Naţional - deşi şi-a dat demisia de onoare de la conducerea Internelor, nu puţine sunt vocile care susţin că de fapt a fost demisionat de şeful statului care i-a făcut astfel loc unui apropiat al grupării Udrea. Cu toate acestea, notează cotidianul, întrebat dacă s-au făcut presiuni asupra sa pentru a-şi înainta demisia, Vasile Blaga a declarat: nu e în stare nimeni.

 


 România Liberă crede pe de altă parte că Vasile Blaga a fost mazilit pentru joc dublu. Demisia ministrului de Interne este consecinţa deteriorării relaţiei sale cu preşedintele Traian Băsescu, comentează publicaţia. Motivele rupturii dintre cei doi: nereformarea din temelii a serviciului de informaţii al Ministerului de Interne, solicitată acum un an de şeful statului, precum şi legăturile complicate ale lui Vasile Blaga cu politicieni şi lideri de opinie din coaliţia antiprezidenţială. România Liberă apreciază pe de altă parte că Odată cu plecarea lui Vasile Blaga din Guvern, dispare ultima voce critică la adresa preşedintelui Traian Băsescu. În portretul pe care i-l face lui Vasile Blaga, Adevărul vorbeşte despre fostul deja ministru de la Interne, ca despre cel care era considerat unul dintre oamenii de forţă din PDL. Stăpânul filialelor din partid, Blaga a jucat de asemenea un rol decisiv în ultimele alegeri prezidenţiale. Cel mai mare merit al lui Vasile Blaga, scrie în schimb Evenimentul Zilei este acela că a pregătit pas cu pas aderarea României la Spaţiul Shengen, prevăzută pentru martie 2011.

 


 Alte subiecte în ziarele de astăzi: Adevărul vorbeşte despre miliardarii vechi şi noi. Un nou top al celor mai bogaţi români a apărut astăzi pe piaţă. În ediţia de anul acesta se regăsesc nume consacrate dar şi ascensiuni fulgerătoare. Acelaşi subiect şi în Gândul. Dinu Patriciu rămâne cel mai bogat român. Ziarul consemnează însă un alt fenomen şi anume că în pofida unei scăderi a economiei româneşti de 7 procente a economiei româneşti, averile miliardarilor au scăzut în medie doar cu 1,7 procente. Explicaţia: mulţi dintre superbogaţi au ales să investească în afara graniţelor.

 


 Evenimentul Zilei consemnează solicitarea fermierilor români către ministrul Agriculturii - vrem să cultivăm organisme modificate genetic.

 

Şi, la final revenim la ziarul Gândul care scrie despre prezenţa în România a Hertei Muller, laureata premiului Nobel pentru literatură. Într-o conferinţă de presă, scriitoarea a vorbit ieri despre cum i-a schimbat premiul viaţa, despre foştii securişti care prosperă şi după Revoluţie şi despre cum a scris cea mai recentă carte. Despre lucrurile bune, Hera Muller a enumerat trei - mititeii, zacusca şi lubeniţele. Autor:
Ciprian Sasu
Adăugat:
28 Septembrie 2010


Articole pe aceeasi tema

Tags

blaga demisie

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza