Revista presei - 27 decembrie 2011

"Codul Rutier vine cu amenzi drastice pentru teribiliştii şoselelor".

Adăugat: 27 Decembrie 2011
Ultima actualizare:27 Decembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Din EVENIMENTUL ZILEI aflăm care sunt unele dintre cele mai importante prevederi de modificare a Codului Rurier: amenzi mai mari, reducerea alcoolemiei permise, mărirea perioadei de suspendare a permisului la patru luni. Cine va circula pe contrasens sau va depaşi viteza legală cu peste 60 de km pe oră ar putea plăti de la anul chiar şi 7000 de lei.


 JURNALUL NAŢIONAL face un bilanţ la final de 2011: "anul eşecurilor". Agricultura şi industria au salvat economia, care a avut de suferit de pe urma plecării Nokia şi Tnuva. Investitorii au abandonat reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, iar statul este "repetent la fondurile europene" şi a înregistrat eşecuri la vânzarea acţiunilor Petrom.


 Într-un interviu pentru ROMÂNIA LIBERĂ, ministrul Elena Udrea ne spune "Cum vrea să concureze Poiana Braşov staţiunile din Austria". Ieri a fost inaugurat cel mai mare domeniu schiabil din ţară. 28 de milioane de euro s-au investit într-un proiect de extindere a pârtiilor de la 16 la 24 de kilometri. Investiţiile ar trebui să aducă servicii mai bune şi mai accesibile decât sunt acum, spune Elena Udrea.


 EVENIMENTUL ZILEI scrie că "Oprescu negociază compensatorii de zeci de mii de euro la RADET". Până în 2014, la regia bucureşteană trebuie să rămână 2.500 de angajaţi, din 4.430. Potrivit unor surse municipale, primarul s-a înţeles deja cu sindicaliştii: disponibilizaţii pot primi şi câte 45 de salarii compensatori. Astfel, un angajat ar putea primi între 14.940 şi 80.000 de lei.


 ADEVĂRUL ne povesteşte despre "Chongquing, municipiul chinez cât Austria", dar cu o populaţie de patru ori mai numeroasă: peste 32 de milioane de locuitori. Zgârie-nori, autostrăzi suspendate, infrastructură feroviară de invidiat. Aici Beijingul face un experiment: la Chongquing se naşte un nou model economic şi o nouă clasă socială, "mica burghezie socialistă".


 "Cine i-a inventat pe terorişti în Decembrie 1989" aflăm din ROMÂNIA LIBERĂ, de la Răzvan Theordorescu, fost ministru al Culturii şi un apropiat al lui Ion Iliescu. Cu această formulă ar fi venit ofiţeri puşi de noua putere, împreună cu generalul Militaru, iar libertatea ne-o datorăm lui Victor Atanasie Stănculescu şi generalului Iulian Vlad, şeful Securităţii, crede Răzvan Theororescu.


 "Sindromul prinţesei strică fetele de mici", citim în ADEVĂRUL. Poveştile cu prinţese le învaţă că pot obţine tot ce-şi doresc dacă-şi folosesc frumuseţea şi dacă au suficienţi bani, spun psihologii. Dăunătoare pentru dezvoltarea fetiţelor sunt şi adolescentele-model din show-urile de modă şi păpuşile Barbie.
 Autor:
Alexandra Stoica
Adăugat:
27 Decembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza