Revista presei - 21 iunie 2012

"Condamnat" - titrează pe prima pagină EVENIMENTUL ZILEI în legătură cu decizia magistraţilor ÎCCJ în dosarul Trofeul Calităţii, în care fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

Adăugat: 21 Iunie 2012
Ultima actualizare:21 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Autorul articolului oferă amănunte despre acuzaţii, despre celelalte persoane condamnate în dosar, precum şi despre componenţa completului de judecată care a dat sentinţa în acest caz. În plus,

Evenimentul zilei aduce în atenţie reacţia clasei politice în urma condamnării lui Adrian Năstase şi spicuieşte citate din reflectarea subiectului în presa străină, care a pus accent pe faptul că decizia este rară în Europa.


 "Disputa dintre Palate bruiază relaţia cu Consiliul European" scrie ADEVĂRUL despre situaţia privind reprezentarea României la întrunirea de pe 28 iunie.

Ziarul dă detalii despre alcătuirea delegaţiei ţării noastre la reuniunea Consiliului European de la finalul lunii şi notează că preşedinteleTraian Băsescu nu este pe lista trimisă de ministerul de Externe la Bruxelles.

Premierul este trecut pe această listă, însă documentul NU poartă semnătura şefului statului - completează ADEVĂRUL şi explică, citând suse politice, care este protocolul ce trebuie urmat în astfel de situaţii.

De asemenea, sunt rememorate negocierile pe tema amintită dintre premier şi şeful statului şi sunt date exemple de dispute similare din alte state europene.


 Sub titlul "Cine sunt judecătorii lui Ponta", ROMÂNIA LIBERĂ analizează situaţia creată de acuzaţiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta.

Publicaţia dă detalii despre componenţa Consiliului Naţional de Etică şi dezvăluie că, deocamdată, nu a fost depusă nici o sesizare privind acuzaţiile de plagiat la adresa şefului Executivului şi, în consecinţă, mecanismul de investigare nu poate fi pus în mişcare.

ROMÂNIA LIBERĂ adaugă că, în cazul unei eventuale sesizări, Consiliul Naţional de Etică ar trebui să se pronunţe în termen de 30 de zile.


 În fine, JURNALUL NAŢIONAL comentează: "Insolvenţa Hidroelectrica a debutat cu circ" şi dezvoltă subiectul sub diverse aspecte - motivele cererii de insolvenţă, cine s-a opus demersului Companiei şi efectele, printre care retrogradarea de către Mooddy's cu patru trepte a ratingului gigantului energetic naţional, după care ar putea urma o alta.Autor:
Mirela Ursachi
Editor:
Carmen Idriceanu
Adăugat:
21 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza