Revista presei - 21 august 2012

"Politicienii au ajuns să se bată pe voturile celor pe care i-au alungat din România", constată ZIARUL FINANCIAR. "Ei uită că administrarea dezastruoasă a ţării i-a făcut să plece".

Adăugat: 21 August 2012
Ultima actualizare:21 August 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În 20 de ani, numărul de salariaţi s-a înjumătăţit, iar în ultimul deceniu trei milioane au plecat din ţară.


 JURNALUL NAŢIONAL susţine că "Cifrele trimise Curţii Constituţionale validează referendumul: Traian Băsescu - demis". Documentele arată clar că în listele permanente pot fi înscrişi 14,8 -14,9 milioane de cetăţeni. Cvorumul de jumătate plus unu şi majoritatea exprimată prin vot sunt îndeplinite. Orice altă decizie trimite România în haos şi atrage asupra Curţii răspunderea pentru un act ilegal, consideră Jurnalul Naţional.


 Pe de altă parte, ADEVĂRUL crede că "Guvernul ameţeşte Curtea cu cifre vagi". Potrivit ziarului, guvernul ar propune eliminarea din liste a 3,5 milioane de alegători, deşi nu există o bază legală.


 Şi ROMÂNIA LIBERĂ apreciază că aceasta ar fi "o ultimă încercare de a deturna atenţia publică şi pe cea a Judecătorilor Curţii Constituţionale" şi se întreabă "De ce ne-a mai numărat Guvernul Ponta?" dacă la 29 iulie premierul felicita MAI pentru organizarea impecabilă a referendumului.


 EVENIMENTUL ZILEI este de părere că "Unica opţiune a CCR este invalidarea. Cei nouă magistraţi au şansa să pună capăt crizei prelungite de autoritate". Evenimentul ne prezintă opţiunile şi consecinţele. Mergând pe scenariul invalidării: este posibilă o coabitare Băsescu-Ponta? Amândoi au declarat că da în interviurile pentru presa străină.
 
 "BNR dă tot mai puţini lei băncilor", citim în JURNALUL NAŢIONAL.

13 instituţii de credit au luat de la banca centrală de 3,7 ori mai puţini lei decât au solicitat. Decizia de a limita leii din piaţă a făcut ca moneda să recupereze o parte din deprecierea din luna iulie. Dar pentru ca leul să se aprecieze pe termen lung este nevoie să intre euro în ţară - greu de realizat în actuala conjunctură economică.


 ROMÂNIA LIBERĂ scrie astăzi despre "Uriaşa minciună a roşiilor româneşti". Sunt mai sănătoase decât cele din import şi cultivate doar după metode naturale? Fals. Consumatorii nu ştiu că legumicultorii români folosesc în exces o substanţă controversată, interzisă în unele ţări, care face roşiile să se coacă aproape pe loc. Cum le recunoşti: în general, pe dinafară sunt roşii, dar miezul este încă necopt.


 "Cum o aşteaptă Chişinăul pe Merkel", aflăm din ADEVĂRUL.

Cancelarul german face mâine o vizită-fulger în Republica Moldova şi autorităţile se grăbesc să pună la punct ultimele detalii: "să termine de reparat şoselele, să lustruiască lămpile din Palatul Republicii, unde Angela Merkel va ţine un discurs, şi ... să găsescă vreo 20 de metri de gazon furat imediat ce a fost pus".

Muncitorii netezesc drumuri la propriu, politicienii moldoveni speră că vizita va netezi calea Chişinăului spre Uniunea Europeană.Autor:
Alexandra Stoica
Editor:
Carmen Idriceanu
Adăugat:
21 August 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza