Revista presei - 20 septembrie 2011

Recoltele record de grâne de anul acesta au entuziasmat ROMÂNIA LIBERĂ, care anunţă pe prima pagină o "adevărată revoluţie agrară".

Adăugat: 20 Septembrie 2011
Ultima actualizare:20 Septembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail
 După două decenii de degringoladă, chiar şi cifrele umflate din anii '80 sunt acum depăşite în mod constant. Experţii atrag, însă, atenţia că mai este mult loc de creştere. În momentul de faţă, peste jumătate din terenuri sunt lucrate cu tehnologii învechite, şi nu stăm tocmai bine dacă ne raportăm la producţia la hectar din Uniunea Europeanã.

 Tehnologia este deficitară şi în industria vinului. "Franţa-România la export de vin: 70 la 1". ZIARUL FINANCIAR scrie cã România se poate lăuda cu un loc 10 în lume în funcţie de suprafaţa exploatatş, dar cu o capacitate de export la hectar de 70 de ori mai mică decât a Franţei.

 În Adevărul citim despre "Vârtejul politic" de ieri: după ce "doctorul" Oprescu a fost asumat oficial de USL, Opoziţia a pierdut antenele lui Voiculescu pentru că nu susţine candidatura lui Piedone la Primăria Capitalei.
 
Adevãrul mai trece în vârtej şi înregistrarea Partidului Poporului al lui Dan Diaconescu, la câteva zile dupã înfiinţarea unui alt partid, cel al lui Laszlo Tokes.

 Dupăce Bucureştiul a oprit la frontierã toate transporturile de plante din Olanda, s-a ajuns la "faza pe ambasade în războiul florilor", scrie ADEVÃRUL. În vreme ce specialiştii români încă nu ştiu ce bacterie caută şi lalelele se ofilesc în vămi, Ambasada Olandei şi Comisa Europeană au început să ceară explicaţii, iar în piaţă, florăresele lansează blesteme la adresa autorităţilor.

 Din EVENIMENTUL ZILEI aflăm că "Maidanezii sunt mai costisitori decât bătrânii" şi că leafa de maidanez se ridicã la 375 de lei pe lunã. Dupã ce a făcut cale întoarsã din Parlament spre a fi reanalizată, legea câinilor comunitari va fi în sfârşit discutată săptămâna aceasta în Camera Deputaţilor şi va aduce, dacă va intra în vigoare, câte un cip în urechile tuturor patrupedelor citadine. Decizia de a le trimite fie pe lumea cealaltă, fie în adãposturi, va reveni autorităţilor locale.

 JURNALUL NAŢIONAL a dedicat în ediţia de astăzi spaţii mari celui mai cunoscut jazzman român, care s-a stins din viaţă ieri şi titrează sentimental: "Johnny Răducanu a plecat sã cânte cu îngerii".  Cuvinte frumoase despre artist găsim şi în EVENIMENTUL, care îl numeşte un "Louis Armstrong al jazz-ului românesc".


Autor:
Alexandra Stoica
Adăugat:
20 Septembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza