Revista presei - 20 septembrie 2010

Încheierea termenului pânã la care bãncile si clientii datori la ele trebuie sã semneze actele aditionale la contractele de creditare, pentru a se alinia la ordonanta 50, este subiect comun în ziarele începutului de sãptãmânã.

Adăugat: 20 Septembrie 2010
Ultima actualizare:20 Septembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 Cã bãncile nu se ocupã de opere de caritate, nu-i un secret - admite Jurnalul National. Cã orice contract de credit îti dã tie o parte ca sã-si ia banca de cinci ori pe-atât, nu-i nici ãsta un secret - continuã ziarul si, pornind de aici, publicã exemple concrete sub genericul - acesta fiind chiar titlul articolului - "Cum îsi tepuiesc bãncile clientii".

 


 Evenimentul Zilei : bãncile si debitorii interpreteazã noua legislatie, fiecare, în interesul sãu. Dacã nu vor cãdea la pace, sute de procese vor ajunge în instantã. La fel ca si Jurnalul, Evenimentul Zilei face un rezumat al modului cum - zice ziarul - bãncile se prefac cã reduc costul creditelor.

 


 Cât despre procesele pe care Evenimentul le anticipeazã, Adevãrul si Gândul noteazã cã mii de clienti îndatorati la o bancã s-au declarat împotriva comisioanelor pe care le considerã abuzive si au semnat deja ieri contracte cu avocati ce urmeazã sã-i reprezinte în instantã.

 


 Protestele anuntate de astãzi, de sindicate, apar în România Liberã. Ziarul consemneazã cererile sindicalistilor bugetari (adicã stoparea concedierilor si salariu minim mai mare), dar si opinia specialistilor (prin cheltuieli mai mari decât posibilitãtile, statul riscã sã intre în faliment).

 


 Rãmânem în sectorul bugetar cu Adevãrul, care analizeazã astãzi situatia din douã domenii sensibile. Sãnãtate, mai întâi; blocarea posturilor din sector a dus la un program infernal în spitale : medicii si asistentele aleargã între sectii pentru a-i îngriji pe bolnavi si fac câte trei gãrzi pe sãptãmânã.

 


 Nici în ordinea publicã nu se trãieste mai bine - continuã Adevãrul. În ultima vreme politistii si jandarmii sunt tot mai des victime ale agresiunilor comise de interlopi. Cu lefuri de mizerie, neantrenati si fãrã dotãri, politistii nu se mai impun în fata infractorilor.

 


 Sã încheiem într-o notã, totusi, optimistã, cu România Liberã. Existã, încã tineri care cred cã este posibil sã schimbi ceva, chiar dacã tara este plinã de probleme, clasa politicã sub orice criticã si oamenii lipsiti de sperantã. Îi cunoastem pe câtiva în România Liberã : ei fac parte din asociatii care încearcã sã curete România de gunoaie, sã încurajeze lectura si studiul, sã promoveze proiecte de infrastructurã sau si mai mult - frumos spus, chiar dacã imposibil de realizat la vârsta lor - sã elimine coruptia din mãduva statului.Autor:
Costi Dumăscu
Adăugat:
20 Septembrie 2010


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza