Revista presei - 19 august 2010

Tragedia de la Maternitatea Giuleşti ţine şi astăzi prima pagină în ziarele centrale.

Adăugat: 19 August 2010
Ultima actualizare:19 August 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 "Cseke nu-şi dă demisia, o cere pe a altora" - este titlul din Jurnalul Naţional. Ministrul sănătăţii s-a gândit ieri să demisioneze din cauza "responsabilităţii morale" pentru tragedia de la maternitate. Dar, întrucât spitalul nu se află în subordinea ministerului, Cseke Attila a renunţat şi a cerut demisia echipei manageriale de acolo.

 


 La câteva ore după solicitarea ministrului, conducerea maternităţii chiar a fost ieri suspendată - notează Adevărul. Ziarul scrie că în trecut scandalurile şi acuzaţiile de malpraxis la Giuleşti au fost rar şi blând sancţionate.

 


 Gândul : singura ţară în care au mai murit bebeluşi într-un incendiu la maternitate este India. Ţara asiatică are, însă, un medic la 10.000 de locuitori, în timp ce noi avem, totuşi, un doctor la 550 de români.

 


 Şi totuşi, tragedia de la Giuleşti readuce în discuţie numărul mare de posturi din sănătate care nu sunt ocupate în spitale. Ministrul sănătăţii promite că va debloca angajările în sistem - anunţă Evenimentul Zilei. Doar că necesarul de specialişti e de ordinul zecilor de mii, iar şansele de a fi găsiţi sunt mici.

 


 Alte subiecte în presa zilei. Adevărul începe astăzi, în pagina de politică, un serial pe care l-a denumit generic "Toamna partidelor". PDL este formaţiunea care deschide seria. Adevărul zice că, prăbuşit în sondaje, sub povara guvernării şi măcinat de tensiuni, partidul condus de Emil Boc apelează, pentru potolirea spiritelor, la alegeri interne.

 


 Despre opoziţie, România Liberă scrie că PSD ar vrea să formeze cu PNL alianţe în primării şi consilii judeţene. Liberalii din teritoriu refuză însă să se angajeze într-o colaborare pe termen lung cu social-democraţii.

 


 Încheiem cu reportajul zilei, în Gândul, din care aflăm că există o "poliţie a gunoaielor". De fapt, deloc o poliţie, ci un număr de şoferi din toată ţara care îi ceartă în trafic pe colegii lor de la volan care aruncă gunoi pe geam. Îi ceartă şi-atât, poate înţeleg dumnealor ceva... Raul, de pildă, îi întreabă pe cei care aruncă ţigările fumate pe geam dacă limuzina lor a fost fabricată cumva fără scrumieră. Oana le spune : "Mii de scuze, dar, ştiţi, trăiesc şi eu în oraşul ăsta". Gândul îi numeşte pe Raul, Oana şi pe ceilalţi ca ei "extratereştri" de-a dreptul, din moment ce din fiecare a treia - a patra maşină zboară pe stradă mucuri de ţigări, ambalaje, coji şi cotoare de fructe, doze de băuturi - care ce mai găseşte pe sub banchetă... Nişte extratereştri, însă, generoşi în intenţii; ce bine ar fi să ne "cucerească" pe toţi cu ideile astea ale lor...Autor:
Costi Dumăscu
Adăugat:
19 August 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza