Revista presei - 18 ianuarie 2011

Ministrul pleacã în paradisul fiscal dupã banii benzinarilor, titreazã pe prima paginã ziarul Gândul. Şeful Finanţelor spune cã sunt semnale cã unii benzinari îşi ascund profiturile în paradisurile fiscale.

Adăugat: 18 Ianuarie 2011
Ultima actualizare:18 Ianuarie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 Petroliştii spun cã nu se tem de controale, sonsemneazã în continuare cotiianul. În ceea ce priveşte boicotarea benzinãriilor, ei cred cã dacã motivul este scumpirea, atunci ar trebui boicotaţi şi cartofii.

Evenimentul Zilei a contactat o serie de specialişti pentru a cãuta soluţiile care sã ducã la ieftinirea carburanţilor. Concluzia - statul este singurul care poate interveni acum pentru a reduce preţul carburanţilor, prin reducerea taxelor, o mãsurã pe care şi guvernul britanic intenţioneazã sã o ia.

Jurnalul Naţional se referã în schimb la protestele românilor împotriva benzinãriilor. Protest cu mouse-ul, scrie ironic publicaţþia şi explicã - boicotul a rãmas doar în mediul online. Petroliştii ar pierde teoretic circa 23 de milioane de euro într-o zi de boicot total din partea populaţiei. Deşi au existat proteste izolate în mai multe zone din ţarã, practic majoritatea românilor au dat like pe Facebook şi-au pus status pe messenger cu link cãtre site-ul care promoveazã protestul şi-au umplut mailurile de spam unii altora şi apoi au mers liniştiţi la benzinãrii sã facã plinul maşinii.

 


 De la preţul benzinei la taxele locale. Existã şi veşti bune. Adevãrul ne spune astãzi majoritatea primãriilor au menţinut impozitele pe locuinţe, terenuri şi maşini, la nivelul perceput în 2010. Faţã de anul trecut au crescut doar impozitele pe proprietãţile multiple şi cele pe maşini de mare capacitate cilindricã.

 


 Jurnalul Naţional se referã în schimb la anunţul legat de Fondul Proprietatea cum cã va fi listat la Bursã, dupã trei ani de speculaţii cu titlurile sale. Practic, a aflat ziarul, peste 50 la sutã din acţiunile Fondului au fost vândute pe piaţa gri din 2008 încoace, tranzacţii estimate la peste 600 de milioane de euro. În acelaşi registru, Evenimentul Zilei ne spune care sunt paşii pentru a vinde pe Bursã acţiuni la Fondul Proprietatea. Astfel, foştii proprietari despãgubiţi cu aceste titluri le vor putea valorifica liber şi transparent începând de marţea viitoare. Pentru asta trebuie sã-şi deschidã un cont la un broker.

 


 În plan politic, România Liberã se referã astãzi pe prima paginã la Partidul Democrat Liberal. PDL Aripa Penalã, titreazã ziarul şi explicã. Selectarea defectuoasã a cadrelor şi creşterea spectaculoasã a partidului sunt principalele motive pentru care numãrul pedeliştilor cu dosare la DNA şi DIICOT a crescut în ultima vreme.

Adevãrul scrie în schimb despre douã proiecte iniţiate de democrat-liberali dar care au şi susţinãtori din partea PSD şi PNL şi care prevãd modificarea legilor electorale în sensul alegerii primarilor şi a parlamentarilor dintr-un singur tur de scrutin. Adevãrul consemneazã şi poziţia liberalilor care îi acuzã pe democrat-liberali cã fac jocuri politice pentru a-şi avantaja proprii aleşi.

Ziarul Gândul face o analizã pe aceastã temã. Sociologii invitaţi sã rãspundã apreciazã cã PDL aparent, cel puţin, partidul de guvernãmânt ar putea fi avantajat de aceste modificãri.

 


 Încheiem cu Evenimentul Zilei care scrie pe prima paginã despre gripa nouã care revine şi mai stã câţiva ani. Virului pandemic s-a reîntors agresiv în Europa iar duminicã a fãcut prima victimã în România. Avertismentul cotidianului la adresa cititorilor sãi este clar protejaţi-vã cãci imprevizibilul virus va circula peste tot şi în urmãtorii ani. 
Autor:
Ciprian Sasu
Adăugat:
18 Ianuarie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza