Revista presei - 15 iunie 2012

"Boc a demisionat din fruntea PDL" titrează ADEVĂRUL despre rezultatul şedinţei de ieri a Colegiului Director al formaţiunii.

Adăugat: 15 Iunie 2012
Ultima actualizare:15 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 Ziarul enumeră demisionarii, expune argumentele fostului premier, Emil Boc, pentru decizia întregii conduceri şi dezvăluie, totodată, detalii despre tensiunile din interiorul PDL: cine a dorit plecarea din funcţii a liderilor partidului şi cine ar fi militat pentru măsuri mai puţin extreme.


 Sub titlul "PDL, rupt între Boc şi Blaga", ROMÂNIA LIBERĂ comentează: disputele din şedinţa care trebuia să limpezească apele în PDL după eşecul de la locale au relevat o stare de tensiune vizibilă de mai multă vreme - lupta pentru putere continuă să se dea între taberele Vasile Blaga şi Emil Boc.

Scorul egal înregistrat aseară, la votul intern din PDL pe marginea schimbării conducerii, vine ca o confirmare suplimentară - susţine autorul articolului care adaugă că, printre baronii locali, s-ar fi discutat inclusiv ipoteza desprinderii partidului de imaginea lui Traian Băsescu, a cărui popularitate este, potrivit României Libere, sub cota PDL.

De asemenea, sunt notate fragmente din reproşurile pe care democrat-liberalii din teritoriu le-au adresat Elenei Udrea, care a condus organizaţia PDL Bucureşti, şi Robertei Anastase, preşedinta Camerei Deputaţilor.


 "Băsescu şi Ponta nu s-au înţeles" scrie JURNALUL NAŢIONAL în legătură cu discuţiile de la Cotroceni despre reprezentarea României la Consiliul European de pe 28 iunie şi schiţează evoluţia conversaţiilor de ieri pe acest subiect dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu.

Ziarul notează opinia fostului preşedinte Ion Iliescu şi precizează că tema va face obiectul unei noi întâlniri între premier şi şeful statului.  


 Schimbăm aria de interes cu EVENIMENTUL ZILEI, care atrage atenţia că "Din iulie încep iar scumpirile".

Publicaţia explică faptul că, deşi România a ajuns să raporteze una dintre cele mai mici rate ale inflaţiei din Uniunea Europeană, la numai un an după ce era pe primul loc la acest capitol, tendinţa este pe cale de a se răsturna, după ce vor dispărea efectele statice.

Se pare că datele Institutului Naţional de Statistică pentru luna mai nu corespund cu cele ale Eurostat, care - spune ziarul - arată că inflaţia ar fi reînceput să crească încă de luna trecută. Totuşi, inflaţia din România este printre cele mai mici din forul comunitar.

Detalii despre cauzele acestei răsturnări de situaţie, precum şi despre efectele asupra preţurilor, găsiţi în cuprinsul cotidianului.Autor:
Mirela Ursachi
Editor:
Relu Reindl
Adăugat:
15 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza