Revista presei 15 iunie

Premierul Emil Boc a ramas în functie dupa 3 motiuni de cenzura din care doua respinse si una adoptata - scrie astazi Jurnalul National

Adăugat: 15 Iunie 2010
Ultima actualizare:15 Iunie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Hopa Mitica se confrunta cu a patra motiune de cenzura din cariera sa de sef al Executivului. Aceasta a fost depusa de PSD în urma asumarii raspunderii guvernamentale pe masurile de reducere a cheltuielilor bugetare, notează Jurnalul Naţional.


Din acelasi ziar, citim ca marile confederatii sindicale organizeaza astazi un miting la Palatul Parlamentului unde sunt asteptati peste 20 de mii de oameni. Protestul se va desfasura între orele 9.30 si 16.00, si va încerca sa-i convinga pe parlamentari sa voteze motiunea de cenzura pentru a fi evitate reducerile de pensii si salarii.


Guvernul vrea iar bani de la FMI, mai titreaza Jurnalul National si explica: desi au probleme cu respectarea Acordului cu Fondul, câtiva ministri PDL-isti se gândesc deja la urmatorul împrumut. România are deja probleme cu accesarea  celei de-a cincea transa din împrumutul cu FMI.  Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga a declarat ieri, ca în opinia sa, România va avea nevoie în viitor de un nou Acord cu FMI cu, sau fara clauze de împrumut. Si prim vice-presedintele PDL, Adriean Videanu a declarat ca un acord cu FMI este binevenit.


Din Adevarul citim: "Vot cu scandal pentru Curtea Constitutionala". Înainte cu o zi de votul asupra motiunii de cenzura, deputatii s-au certat ieri pe numirea unui judecator constitutional. PDL a încercat sa forteze reluarea votului pentru numirea unui judecator, dupa ce în urma cu doua saptamâni, rezultatul alegerilor a iscat dispute între putere si opozitie. Camera Deputatilor ar fi trebuit sa numeasca pâna la 7 iunie un înlocuitor pentru un judecator al Curtii Constitutionale, al carui mandat expirase.


Reforma spitalelor, pe vietile bolnavilor, mai scrie acelasi ziar. Criza loveste si unitatile sanitare, iar acestea închid sectiile sau taie din paturi. Ultimele piese de domino sunt pacientii, care nu mai au unde sa se trateze si se duc sa moara acasa. Una din sectiile care vor disparea este cea de radio-terapie de la Bacau. Fortati sa-si caute loc în alte spitale, zeci de bolnavi refuza sa mai lupte cu boala. Aceasta sectie va fi închisa pentru ca a expirat autorizatia de functionare, iar alta nu va fi eliberata pâna când nu se va cumpara alta aparatura. Conducerea spitalului ridica din umeri si spune ca nu se întrevad solutii în conditiile în care un aparat performant costa 2,5 milioane de euro si depaseste posibilitatile spitalului.


Peste doua mii de copii din România sunt trimisi la cersit sau muncesc din greu - titreaza Gândul.

Autoritatile raporteaza 900 de cazuri de copii exploatati în 2009 în timp ce organizatiile vorbesc de peste 2.400. Conform aceluiasi ziar, 749 dintre copiii exploatati prin munca în România au cel mult 14 ani.
 România în îmbratisarea Rusia SUA - scrie pe prima pagina România Libera si explica: Ministrul român de externe Teodor Baconski întors recent de la Washington, a declarat într-un interviu în exclusivitate pentru România Libera ca dupa vizita a tras o concluzie surprinzatoare: În locul traditionalei abordari axate pe încercuirea Rusiei, apare jocul de interese reciproc, bazat pe temele comune sub raport strategic si economic. Teodor Baconski a înteles la Washington ca noua administratie americana vrea relatii speciale cu Moscova, mai scrie România Libera.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
15 Iunie 2010


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza