Revista presei - 10 septembrie 2010

Cum a căzut Vântu în capcana procurorilor este titlul pe care România Liberă îl dă arestării omului de afaceri. Operaţiunea de probare a legăturii dintre Nicolae Popa şi Sorin Ovidiu Vânt a început în urmă cu 3 ani, susţin surse judiciare.

Adăugat: 10 Septembrie 2010
Ultima actualizare:10 Septembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În tot acest timp, fugarul a fost monitorizat permanent. Dovada, mai scrie ziarul, a apărut în momentul în care Popa a scos din cont 44.500 de euro, trimişi de Vântu la Jakarta, prin interpuşi. Miliardar cu imunitate în faţa justiţie continuă România Liberă portretul pe care îl face omului de afaceri. SOV a scăpat de 3 dosare penale în care a fost acuzat de infracţiuni grave, printre care delapidare sau înşelăciune.

 


 Angajaţii lui Sorin Ovidiu Vântu, oamenii Realităţii TV îşi apără în schimb patronul remarcă ziarul Adevărul. Tănase, Ursu sau Turcescu sunt de părere că reţinerea lui Sorin Ovidiu Vântu este o comandă politică menită să distragă atenţia opiniei publice. Jurnalul Naţional merge mai departe şi titrează "Regimul cătuşelor". Cotidianul are propria explicaţie - mogulul rău, Vântu, obsesia lui Băsescu întregeşte lunga listă a duşmanilor de clasă arestaţi preventiv.

 


 Vântu a dat sute de mii de dolari pentru tăcerea lui Popa titrează în schimb Evenimentul Zilei care mai notează că dacă va fi găsit vinovat de favorizarea infractorului, SOV riscă între 3 luni şi 7 ani de închisoare. Dosarul FNI ar putea renaşte cu Vântu pe post de inculpat, continuă cotidianul. Omul de afaceri ar putea fi pus din nou sub acuzaţie în acest caz dacă Nicolae Popa respectă o eventuală înţelegere cu anchetatorii şi depune mărturie împotriva acestuia.
 Gândul vorbeşte pe prima pagină despre un alt om de afaceri care are din nou probleme. Gigi Becali, căruia Fiscul i-a pus sechestru pe o parte din avere. Enervat, Becali îl înjură pe un ziarist al Gândul, titrează publicaţia.

 


 Alte subiecte în ziarele zilei - Nou val de concedieri consemnează România Liberă care se referă la varianta finală a scrisorii de intenţie către FMI aprobată ieri de Guvern. Economia în picaj după majorarea TVA scrie pe de altă parte Evenimentul Zilei şi explică - deşi fiscul a colectat la buget cu 25 la sută mai mulţi bani în iulie, principalele sectoare ale economiei au luat-o la vale. Este normal până la un punct comentează în schimb un economist citat de ziar căci după o majorare de taxe, în prima lună se observă cel mai puternic impact.

 


 La final două sondaje de opinie. România Liberă notează că ţara noastră este atractivă pentru afaceri şi are o performanţă socială medie. Suntem în coadă în schimb la capitolele care ţin de decizia politică. Concluzia? Statul, taxele şi gropile distrug România. Jurnalul Naţional remarcă pe de altă parte faptul că românii ocupă printre ultimele locuri în clasamentul celor mai generoase popoare. Doar 14 la sută dintre conaţionalii noştri donează bani şi doar 5 la sută sunt implicaţi în activităţi de voluntariat. Cu alte cuvinte suntem săraci şi zgârciţi conchide ziarul.Autor:
Ciprian Sasu
Adăugat:
10 Septembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza