Revista presei - 09 august 2012

Ziarul Financiar anunţă că Finanţele încearcă să convingă FMI să accepte măsuri de stimulare a economiei.

Adăugat: 9 August 2012
Ultima actualizare:9 August 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 
Cota redusă de TVA la alimente nu ar avea şanse anul acesta, iar lupta se dă acum pentru achitarea TVA la încasarea facturii.
 
Măsurile ar fi urgente pentru că, după cum susţine Evenimentul Zilei, economia României este în picaj, investitorii fug speriaţi de criza politică, iar seceta şi deprecierea leului ne scumpesc viaţa.
 
Raportul semestrial întocmit de ziarul Bursa indică, în schimb, o evoluţie a economiei ţării noastre care poate fi considerată pozitivă, cu o creştere a PIB-ului de 0,3 la sută în primele şase luni, comparativ cu perioada similară a anului trecut.
 
Sub titlul Titus Corlăţean îi scrie lui Zegrean, aflăm din Jurnalul Naţional că ministrul de externe îi cere preşedintelui Curţii Constituţionale să confirme autenticitatea documentului trimis Comisiei de la Veneţia prin care denunţă ameninţări la adresa judecătorilor.
 
Despre acelaşi subiect citim în Adevărul despre avertismentul comisarului european pentru justiţie adresat premierului Victor Ponta căruia i se cere să nu uite de promisiunile făcute preşedintelui Barroso.
 
Jurnalul Naţional
ne prezintă declaraţia preşedintelui interimar referitoare la cvorumul la referendum din care reiese că românii cu domiciliul în străinătate, deşi au drept de vot, nu se includ pe listele permanente, ci pe cele suplimentare.
 
Pe de altă parte, Evenimentul Zilei crede că a descoperit o ruptură între Crin Antonescu şi Victor Ponta şi apreciază că mini-recensământul a alimentat tensiunile din USL.
 
România Liberă ne spune de ce nu poate fi numită acum Mona Pivniceru ministru al Justiţiei. Astfel, deşi a demisionat din CSM, judecătoarea trebuie să mai aştepte, din cauza procedurilor greoaie.
 
Din acelaşi ziar aflăm, sub titlul Litoralul românesc - cel mai bun sezon din ultimii 5 ani că refrenul din aceste zile al hotelierilor de la Marea Neagră este: nu avem locuri libere de cazare.
 
Bursa
anunţă Disponibilizări masive la Televiziunea Română de unde vor pleca aproape 1000 de angajaţi. Consiliul de administraţie al TVR ar urma să voteze, mâine, planul de redresare care include şi o reducere a numărului de canale.
 
În sfârşit, România Liberă scrie despre retragerea în glorie a Cătălinei Ponor după Jocurile Olimpice, iar Adevărul despre artizanii negocierii meciului istoric al Barcelonei de la Bucureşti.Autor:
Octavian Begu
Editor:
Carmen Idriceanu
Adăugat:
9 August 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza