Revista presei - 07 august 2012

Principalele subiecte de pe prima pagină a ziarelor de astăzi sunt atente la remanierea guvernmentală, analizeaza noua adresă a preşedintelui Curţii Constituţionale, şi nu uită avertismentul guvernatorului BNR la adresa politicienilor.

Adăugat: 7 August 2012
Ultima actualizare:7 August 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail


Ioan Rus a plecat din guvern din cauza mini-recensământului, anunţă Evenimentul Zilei care comentează că ministrul de interne şi-a dat demisia în plin scandal al reactualizării listelor electorale.

Acelaşi ziar notează că numirea Monei Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei ar fi în ceaţă, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit că noua poziţie este incompatibilă cu calitatea de membru CSM.

România Liberă crede că ştie care este adevărata miză a numirii acesteia şi anume schimbarea conducerilor Parchetului General şi DNA, iar Adevărul vorbeşte de un guvern de război contra lui Băsescu.

Potrivit Jurnalului Naţional, Curtea Constituţională cere acum Executivului doar listele electorale în baza cărora s-a desfăşurat referendumul.

În Azi citim că decizia din 2 august ar fi fost schimbată, printr-o erată, şi că s-ar fi executat o indicaţie transmisă, sâmbătă, Curţii de Traian Băsescu.

În schimb, Adevărul scrie despre două falsuri grosolane pe deciziile Curţii şi că guvernul nu renunţă la scurtarea artificială a listelor electorale.

Din România Liberă aflăm că şeful de la Evidenţa Populaţiei este urmărit penal pentru abuz în serviciu din cauza datelor contradictorii trimise Curţii Constituţionale.

Pe de altă parte, Jurnalul Naţional susţine că ordinul de anchetă ar fi fost trimis Parchetului General de preşedintele suspendat.

Cine nu ştie să dialogheze poate să meargă acasă şi să nu ne scoată pe noi din casă.

Este declaraţia guvernatorului BNR, supărat pe politicieni că, prin scandalurile lor, influenţează negativ finanţarea deficitului şi cursul leului, după cum citim în Ziarul Financiar.

Pe aceeaşi primă pagină, lângă avertismentul lui Mugur Isărescu, Bursa notează, însă, că leul s-a apreciat, ieri, după ce Banca Naţională a plafonat, pentru prima dată în ultimii patru ani, sumele acordate băncilor.

Canicula arde 2 la sută din Produsul Intern Brut este o estimare publicată în Adevărul.

Astfel, seceta prelungită provoacă pierderi de miliarde de euro agricultorilor, reducerea exporturilor de cereale şi duce la înmulţirea incendiilor.

Cu titlul "Curiosity, în căutarea extratereştrilor", România Liberă anunţă că, de ieri, Marte are un nou vizitator, un robot de la NASA cu misiunea de a căuta urmele unei forme de viaţă.

Şi încheiem cu predicţia din Evenimentul Zilei a fostului antrenor al lotului feminin de gimnastică, Nicolae Forminte, potrivit căruia Sandra Izbaşa o să ia aur, astăzi, şi la sol.
 Autor:
Octavian Begu
Editor:
Carmen Idriceanu
Adăugat:
7 August 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza